GündemKayseri'de sele kapılan Muhittin Saraç'tan acı haber geldi

Kayseri'de sele kapılan Muhittin Saraç'tan acı haber geldi

25.08.2024 - 12:11 | Son Güncellenme:

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde aracı ile sele kapıldıktan sonra kaybolan Muhittin Saraç, ölü olarak bulundu.

Kayseride sele kapılan Muhittin Saraçtan acı haber geldi

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde aracı ile sele kapılıp kaybolan Muhittin Saraç’ın 15 saat sonra, saat 11.30 sıralarında cansız bedeni bulundu. Sele kapıldığı noktaya 7 kilometre mesafede bulunan Saraç'ın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelanda mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşımız riskli bölgelerden tahliye edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: MAALESEF BİR CANIMIZ YOK OLDU

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde aracı ile sele kapılıp, kaybolan Muhittin Saraç'ın 15 saat sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açıklama yaptı.

Tüm ekiplerin fedakarca arama-kurtarma faaliyetlerine katıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, "Dün geceden beri arama çalışmaları sürdürülüyordu. Daha önce 7 aracımız mahsur kalmıştı. İçindeki vatandaşlarımız kurtarılmıştı. Ama 1 aracımızın dereye uçtuğu, içinde 1 kişinin olduğu bilgisi değerlendirildi ve gündemimize alındı. Sabaha kadar fedakarca, tüm kurumlarımız el ele vermek suretiyle bu canımızı aradı, taradı. Sonuçta maalesef bugün cansız bedenine ulaşılma durumu söz konusu oldu. Ailesine sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Bu bir sel felaketi. Şükredilecek tarafları, bu felaketin köyün içinde ve Bünyan içinde olmaması. Keşke böyle bir acı ile de karşılaşmasaydık. Maalesef bir canımız yok oldu. Burada hasarlar var. Burada hep birlikte el ele vererek üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.