GündemNedim ve Ahmet'in davasında salon skandalı

Nedim ve Ahmet'in davasında salon skandalı

22.11.2011 - 11:05 | Son Güncellenme:

Nedim ve Ahmet'in davasında Çağlayan'da Adliye Sarayı'nın ufak salonları tepki çekti... Mahkemeye heyeti az önce tahliye talebini değerlendirmek üzere toplantıya girdi. Savcılık ise tutukluluk durumunun devamını istedi... Karar biraz sonra açıklanacak

Nedim ve Ahmetin davasında salon skandalı

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın görüleceği Çağlayan'da Adliye Sarayı'nda duruşma diğerlerine oranla daha büyük olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılıyor ancak salonlar güvenlik nedeniyle ufak tutulduğu için izleyiciler ve basın dışarıda kaldı.

Haberin Devamı

Muhabirler isyan etti

Salon ufak olduğu için davayı izlemeye gelen Türk basınının büyük bölümü dışarıda kaldı. Sadece önceden isim yazdıranlar salona alınırken yabancı basın mensupları sorgusuz sualsiz içeri alındı.

Ergenekon davalarının ağır yükünü çeken muhabirler bu çifte standarda tepki gösterdi...

Yoğun güvenlik önlmeleri alındı

Dava öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisinin önlem aldığı görüldü. Adliye içinde ve davanın görüleceği zemin katta da geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, salona gidilebilen merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordaki girişten yapıldı . Burada da duruşmayı izleyici olarak girecekler ve basın mensuplarının isimleri kayıt altına alındı.

Haberin Devamı

Gazetecilerden destek

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Avrupa Gazeteciler Birliği, Basın Enstitüsü, Basın Konseyi, Çağdaş gazeteciler derneği, Dünya Yazarlar Birliği, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Spor Yazarları Derneği Gazete Sahipleri Derneği üyesi yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci de davayı izlemek ve sanıklara destek olmak için adliye önünde toplandı. “Gazetecilere özgürlük", “Özgür basın varsa, özgür toplum da vardır" yazılı pankartlar açan grup, tutuklu bulunan gazetecilerin fotoğraflarını da taşıdı.

41 yıla kadar ceza isteniyor

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, tutuklu şüpheliler Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır ve cezaevinde geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar çeşitli hapis cezaları isteniyor.