GündemNarin Güran cinayeti soruşturmasını uzman isim yorumladı: En önemli bilgi bu!

Narin Güran cinayeti soruşturmasını uzman isim yorumladı: En önemli bilgi bu!

13.10.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, Yüksel Güran’ın evinden alınan halıların yıkanmadığı ortaya çıktı. Arif Güran’ın evindeki halıların 27 Ağustos günü jandarma ekipleri tarafından incelenmek üzere alındığı belirlendi. Alınan halıların evde katlanmış ve yıkandığına dair bir bulgunun olmadığı öğrenildi.

Peki soruşturma ne aşamada? CNN TÜRK muhabiri Ümit Uzun Bağlar son durumu aktarırken, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cinayet uzmanı emekli polis memuru Mustafa Bayram da cinayete dair yaptığı açıklamada cesedin bulunmadan önce araç içinde bulunan DNA'ya dikkat çekti.

SON GÖRÜNTÜ OKUL KAMERASINDA

CNN Türk Muhabiri Ümit Uzun, canlı yayında Narin Güran cinayetiyle ilgili son gelişmeleri aktardı. Uzun konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tüm Türkiye, Narin cinayetinin sonuçlanmasını bekliyor. Uzun bir süreç, pek çok parça var, henüz netleşmiş değil. Narin’in mezarı başında ziyarete gelenlerin tek istediği şey sorumluların cezalandırılması. Narin’in köyündeyiz. Bulunduğumuz sokak Narin’in köyüne giden sokak bu alanda hem Kuran kursu hem okul var. Narin Kuran kursundan çıkıyor. Evine giden yola gidiyor yanında kuzenleri var. Kamera kayıtlarına 15.15’te takılan görüntü var. Narin’in okulunun güvenlik kamerasına yansıyan görüntü bu. Arkadaşlarıyla vedalaşıyor, anların görüntüsünü okulun kamerası kaydediyor.

Haberin Devamı

Arkadaşlarıyla vedalaşıyor patika yoldan ilerliyor. Yol Narin’in evine çıkıyor. Burada kritik bir nokta var. Tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın evi patikanın ortasında. Yamacı açtığınızda Narin’in evine gidiyorsunuz. Narin ilerliyor ama sonrası yok... Tüm soru işaretleri bundan sonra doğuyor.

Burada Nevzat’ın evinin önünde jandarmalar bekliyordu, son iki gündür burada jandarma ekipleri yok. Bunu soruşturmanın artık sona geldiği anlamına gelebilir diye yorumladık.

NİHAT ULUDAĞ: OLAY YERİ NERESİ VE KATİL KİM?

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Olay yerinin kritik bir öneme sahip olduğunu anlıyoruz. Aile diyor ki Nevzat öldürdü, evinde öldürdü. Olay yerini bulsak katilin kim olduğuna dair emareye ulaşmış olacağız. 15.18’de savcılığın tespitine göre Narin Güran, Nevzat’ın evinin oradan geçiyor, arkadaşlarına el sallıyor. Yine 15.21’de yine savcılık soruşturmasında diyor ki Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar 15.21 ile 15.46 arasında birlikte oldukları anlaşılıyor diyor. Olay yeri neresi ve katil kim?

Haberin Devamı

Narin Güran cinayeti soruşturmasını uzman isim yorumladı: En önemli bilgi bu

CİNAYET UZMANI MUSTAFA BAYRAM: EN ÖNEMLİ BİLGİ BU

Cinayet Uzmanı Mustafa Bayram konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Olaydan 8-9 gün sonra amcanın arabasında yapılan aramada çok kıymetli olan DNA’lara rastlandı. Bu DNA aracın direksiyonunda ve şoför koltuğunda olduğundan bahsedilmişti. Çok bilgi kirliliği olduğundan dolayı ifadelerde de sol ön koltukta olduğunu net olarak anlıyoruz. Ceset bulunmadan araç içinde DNA’nın bulunması çok kıymetli, en önemli bilgi bu. Kızın ağzından akan salyanın şoför koltuğunda olmasını ben aracı kullanan kişinin kucağında bu çocuğu boğduğunu düşünüyorum.