Gündem‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası

‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası

19.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Libya’da Sirte operasyonu için hazırlıklarını sürdüren Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, bölgeye T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) sistemi konuşlandırdığı iddia edildi.

‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası

Türk Silahlı Kuvvetleri, Libya’da UMH’ye askeri eğitim ve danışmanlık hizmetini sürdürüyor. Türkiye’nin destek verdiği UMH, Sirte operasyonu için hazırlık yaparken, TSK’ya ait C-130 ve A400M tipi nakliye uçakları da, operasyonel hale getirilen Vatiyye Hava Üssü ile Misrata Havaalanları’na sevkiyatlarını sürdürüyor. UMH’ye yakın kaynaklar, Roketsan yapımı T-122 Sakarya ÇNRA sisteminin Sirte yakınlarında konuşlandırıldığını ileri sürdü. 40 kilometreye kadar menzili bulunan kara konuşlu T-122’ler, Suriye’de yapılan operasyonlarda etkin bir şekilde kullanılmıştı.

 

KEŞFETYENİ
Yıllar içerisindeki değişimi dikkat çekti! Estetik itirafı geldi
Yıllar içerisindeki değişimi dikkat çekti! Estetik itirafı geldi

Cadde | 14.03.2025 - 14:17

Danla Bilic son dönemin en popüler isimlerinden biri. Youtube'a tekrar dönen Danla Bilic, yaptırdığı estetik operasyonlardan bahsetti.

Yazarlar