GündemKPSS'de zamanla yarış! 'Biz 2 dakika sonra geldik'

KPSS'de zamanla yarış! 'Biz 2 dakika sonra geldik'

15.09.2024 - 11:10 | Son Güncellenme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavına geç kalan birçok aday salonlara giriş yapamadı.

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS ortaöğretim sınavı için hazırlanan adaylar, günün erken saatlerinden itibaren sınav salonlarının önünde hazır bulundu. Yaklaşık 1 milyon 864 bin 867 adayın başvuru yaptığı KPSS çerçevesinde, adaylarla birlikte aileleri de büyük heyecan yaşadı.

Haberin Devamı

“BİZ 2 DAKİKA SONRA GELDİK”

Saat 10.00'da kapıların kapatıldığı sınava bazı adaylar koşarak son anlarda yetişirken, birçok kişi tüm çabalarına rağmen geç kaldı. Görevli personeller gelen adayların hepsini sınav salonlarına almaya gayret gösterse de dakikalarla yetişemeyen kişiler içeriye alınmadı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde girecek olduğu sınava geç kalmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan adaylardan birisi de 2 dakika ile geç kaldığını öne sürerek görevlilerin kendisini içeriye almamasına tepki gösterdi. Girişlerin sona ermesinin ardından ailelerin heyecanlı bekleyişi başladı.

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

Saat 10.15'de başlayan KPSS ortaöğretim sınavı çerçevesinde adaylara genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 soru soruluyor. Toplam 130 dakika cevaplama süresinin verildiği sınav sonuçları ilerleyen tarihlerde ÖSYM tarafından açıklanacak.

Haberin Devamı

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

SINAVA GEÇ KALDI KABAHATİ HALK OTOBÜSÜNDE BULDU

Sivas'ta KPSS Ortaöğretim sınavına geç kalan adaylar içeriye alınmadı.

Sınava geç kalan Emir Bulut, “sınava giremedim, çünkü otobüs 45 dakika geç kaldı. Otobüsten indiğimde saat 10'u bir geçiyordu. Aileme otobüsü suçlayacağım” dedi.

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

“KENDİMİ DENEYECEKTİM”

Sınava ailesinin isteğiyle girdiğini belirten Bulut, “Ben zaten şu an YKS sınavına çalışıyorum. Bu sınava da kendimi denemek için girecektim. Bu nedenle problem etmedim. Sınava giren arkadaşlarım var şimdi oturup onları bekleyeceğim” şeklinde konuştu.

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

İSTANBUL

Avcılar Merkez mahallesindeki Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'nda saat 10.00'da gelen iki aday içeri alınmadı. Kapıyı açtırmaya çalışan adaylar sınavın saat 10.15’te başlayacağını bu nedenle içeri alınmaları gerektiğini savundu.

Aynı okula yanlışlıkla gelen ve kapının kapanmasından hemen önce çıkarılan genç kız, sınava girmesi gereken yakındaki Sabancı 50’nci Yıl Anadolu Lisesi’ne yönlendirildi.

Kısa sürede diğer okula gitmesi gereken aday bu okuldaki kapının da kapatılmasıyla sınava geç kalmış oldu.

KPSSde zamanla yarış Biz 2 dakika sonra geldik

ALTIN KOLYESİNİ BIRAKMADI, SINAVA GİRMEDİ

Sınava gelen adaylar, üzerlerindeki takı ve tokaları bölgedeki emanetçilere ya da ailelerine teslim etti. Altın kolyeyle merkeze gelen bir kadın aday da kolyesine kimseye bırakamayacağını söyleyerek, sınava girmekten vazgeçti.

Haberin Devamı

Sınavın başlamasına dakikalar kala bisikletle merkeze gelen bir diğer aday da görevlilere sınav belgesini telefonundan göstermek istedi. Görevliler, sınav giriş belgesinin çıktısı olmayan adayı merkeze almadı.