Gündem‘Kilidin kapatılmasına artık çok yakınız’

‘Kilidin kapatılmasına artık çok yakınız’

17.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel’de bugün düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

‘Kilidin kapatılmasına artık çok yakınız’

Güler, terörle mücadelede gelinen nokta ve özellikle Pençe-Kilit operasyonunda son durumun ne olduğuna ilişkin soru üzerine, son yıllarda belirlenen konsept değişikliğiyle “terörü kaynağında yok etme” anlayışını uygulamaya koyduklarını hatırlattı. Güler, şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis edilen kontrolün daha da genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için Mehmetçiğin gözünün değmediği, ayağının basmadığı yer bırakmadığını aktardı.  

Haberin Devamı

Örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde de büyük kayıplar yaşadıklarını itiraf ettiklerini belirten Güler, “Örgüt elebaşları sadece kara propaganda ve dezenformasyon ile düştükleri acziyeti örtmeye çalışmaktadır. Bu yüzden tek çareleri, Türk adaletine bir an önce teslim olmaktır. Hedefimiz, terör belasını asil milletimizin gündeminden tamamen çıkarmaktır. Bu bağlamda Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. PKK’nın 30 yıldır girilemeyen bölgelerine girdik, bir de üstüne kilidi kapatıyoruz. Artık kilidin kapatılmasına çok yakın olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi. - AA 

Kuzey Irak seçimler öncesi gergin

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) siyasal sorunlar nedeniyle yaklaşık 4 kez ertelenen parlamento seçimlerinin gelecek ay yapılması planlanırken, Bafel Talabani’nin başında olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) arasındaki çekişme giderek artıyor.
AFP’nin bölgeden bildirdiğine göre, seçime kısa bir süre kala iki taraf da kampanyalarına hız verirken, karşılıklı suçlamaların dozu da artmış görünüyor.

Haberin Devamı

Buna karşılık her iki tarafın, özerk bölgenin önemli sorunları olan ekonomi, siyasi baskılar, yolsuzluk ve kayırmacılık konusunda kayda değer hiçbir adım atmamış olması halkta ciddi güvensizlik yaratıyor.

Bazı partilerin komplo düzenleyerek, önceden tasarlanmış seçimle KDP’yi yenme ve bölgenin yapısını bozmayı amaçladığını savunan Barzani, özerk bölgenin emin ellerde kalması için kendilerine oy verilmesi çağrısında bulundu. Terör örgütü PKK/PYD’nin seçimlerde KYB’ye oy verilmesini istediğine ilişkin haberler de, tansiyonu artırıyor. - DIŞ HABERLER SERVİSİ