GündemKeremcem: Sakinliğimle delirtirim

Keremcem: Sakinliğimle delirtirim

10.09.2024 - 17:11 | Son Güncellenme:

20 yıldır hayatımızda... Sesi ve şarkıları kadar oyunculuğuyla da geniş bir hayran kitlesi kazanan Keremcem, 11 yıl aradan sonra yeni albümü 6'yı dinleyicilerin beğenisine sundu. Başarılı isimle hem  yeni albümünü hem kariyerini hem özel hayatını konuştuk.

Keremcem: Sakinliğimle delirtirim

 

-20 yıl olmuş senin kariyerinde... Duyunca insanın inanası gelmiyor... Sen geriye dönüp baktığında bu 20 yılı nasıl özetler ve yorumlarsın?

Haberin Devamı

Bende 20 yıl olduğunun farkında değilim. Hatta 11 yıl olmuş albüm yapmayalı.Zaman çok hızlı geçiyor. Üretken olduğum bir dönemin ilk albümü ''6'' oldu. 20 yıl sevgiyle ve çalışmayla geçti. Hep sevgi gördüm. Bu da beni çok mutlu ediyor.

-Peki 20 yıl önceye gitsen, henüz yolun başındaki Keremcem'e ne derdin?

Durma, düşünme, hareket et derdim.

-İlk besteni ne zaman ve hangi duygularla kime yaptığını hatırlıyor musun?

Ben hard rock- heavy metal dinleyen bir adamdım. Gitar çalmaya da öyle başladım. Ama sonra sesimin yumuşaklığıyla öyle olmamalı dedim.  Bülent Ortaçgil ve Fikret Kızıloklara girdim. İlk yaptığım şarkı aslında ilk albümde var; ''Elimde değil'' diye bir şarkı. Ama ondan önce Cahit Sıtkı Tarancı'nın ''Nü'' diye bir şiirini bestelemiştim. Hala kaydı var evde.

Haberin Devamı

Keremcem: Sakinliğimle delirtirim

- Bu 20 yıla özel de bir albüm geldi. 6 hayırlı olsun. Nasıl oldu albümün hazırlık ve çıkış süreci?

Pandemi döneminde çok üretken bir döneme girdim ben. Üniversite arkadaşlarımla beraber şarkı yapma sürecine girdik. Sonra bir baktık elimizde 30 şarkı var. Bunu bir albüme koymalıyız dedim. 

''6'' öyle çıkan bir albüm. Bir buçuk yıllık bir hazırlık ve kayıt süreci var. Eski yazdığım şarkılar da var. Mesela ''Dizgi hatası'' 16 yıl önce yaptığım bir şarkı. Zamana yayılan ve bir sürü Keremcem'i anlatan bir albüm oldu.

-Senin için yeri ayrı olan bir şarkı var mı albümde?

''Dizgi hatası'' dediğim gibi 16 yıl önce yaptığım ama Yunus'un düzenlemesiyle bambaşka hale gelen bir şarkı. ''Bizi unutma'' İran'da çok sevilen bir şarkıcının şarkısı. Sözlerini ben yazdım. ''Delilik Sevdası'' üniversite arkadaşım Emrah Şahin ile yazdığım bir şarkı. Hepsinin üretim tarihi bende başka olduğu için birbirinden ayıramam.

MELANKOLİK BİR ADAMIM

-Keremcem'i ne motive eder? Hangi duygular sana şarkı yazdırır?

Ben melankolik bir adamım. Bir de romantik Keremcem diye bilinir ama romantizmi sadece aşk ve ilişkiler olarak düşünmemek lazım. Ben herşeye romantik bakan bir adamım. Bu da bende melankoli yaratıyor. Hiçbir yolunda giden ilişkimde şarkı yapmadım mesela. Yolunda giden şeyler bana şarkı yaptırmıyor. Biraz beni dürtmesi ve omuz atması lazım. Tabi neşe de var ama neşeli bir melankoliğim diyebiliriz.

Haberin Devamı

-Seninle ilgili hep olumlu yorumlar var sosyal medyaya baktığımda. Kameraların önündeki Keremcem ile arkasındaki Keremcem arasında hiç fark yok mu? Keremcem hiç mi sinirlenmez?

Sakinimdir. Sakinliğimle delirtebilirim bile. Beni emri vaki çok sinirlendirir ve gemileri yaktırır. Yalan zaten tahammül edemeyeceğim bir şey. Çatışma içinde duramıyorum.

KEREMCEM AŞKI NASIL YAŞAR? SENİN İÇİN NE İFADE EDER?

Aşk bence tanımı olmayan tek şey. Bütün dünyayı başka bir renge boyayan bir duygu.

-Müzik ve oyunculuğu paralel bir şekilde çok başarılı yürüten isimlerdensin... Oyunculuk şuan için neresinde hayatının? Var mı yeni projeler?

Oyunculuğu suçlar gibi laflar ettim. Biraz müziği ihmal etme sebebim oymuş gibi geliyordu. Ama setlerde olmayı çok özledim. Yakın zamanda da yeni projeler var. Setlere geri dönüyorum.