DünyaNetanyahu: Başka seçenek yok

Netanyahu: Başka seçenek yok

21.04.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki saldırıların devam edeceği mesajını verdi.

Netanyahu: Başka seçenek yok

Netanyahu ülkesinin Gazze’de savaşmaya devam etmekten başka “seçeneği olmadığını” iddia ederken, Gazze’deki savaşın ancak üç hedefin gerçekleşmesi halinde sona ereceğini de sözlerine ekledi: Hamas’ın yok edilmesi, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve bölgenin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanması.

Haberin Devamı

Ateşkes çağrılarını eleştiren Netanyahu, bu çağrıları “teslimiyet çağrıları” olarak nitelendirirken, “Bu çağrılara kulak vermiş olsaydık, Refah’a giremez, Philadelphi Koridoru’nun kontrolünü ele geçiremez, Hizbullah’a yönelik saldırıyı gerçekleştiremez, Hamas liderlerini etkisiz hale getiremez, Suriye’de Esad rejiminin çöküşü için gereken ortamı oluşturamaz ve İran’a ağır darbe vuramazdık. İsrail hala varoluşsal bir tehdit altında yaşamaya devam ederdi” diye konuştu.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerine gece saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların olduğu 29 kişi hayatını kaybetti.

Netanyahu: Başka seçenek yok

‘İran nükleer silah sahibi olmayacak’

Netanyahu, kamuoyu ve muhalefetin kendisine yönelttiği İran’a karşı “korkak olduğu” eleştirilerine cevaben, “Geçmişte İran’ın nükleer programına zarar vermek ve onu geciktirmek için attığım adımlara karşı çıkanların eleştirilerini dinlemek eğlenceli. Bu adımlar atılmasaydı İran 10 yıl önce nükleer silaha sahip olabilirdi” dedi. Netanyahu, İran’a saldırmak ve bu ülkenin “nükleer silah elde etmesini engellemekte” kararlı olduklarını vurguladı. İsrail’de muhalefetten İran’ın nükleer tesislerine saldırılması gerektiği mesajları gelmişti.

KEŞFETYENİ
Fenerbahçeli Alişan'dan Mourinho'ya istifa çağrısı!
Fenerbahçeli Alişan'dan Mourinho'ya istifa çağrısı!

Cadde | 21.04.2025 - 07:02

Fenerbahçe taraftarı ünlü şarkıcı Alişan, Kayserispor beraberliği sonrası Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'yu istifaya davet etti.

Yazarlar