27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:
PAŞA ALYURT - Ankara
"Keçibank" soruşturmasının yürütüldüğü mahkemede dolandırıcılık olayının bir numaralı şüphelisi F.E.Ç., mahkemede ithal yem savunması yaptı.
F.E.Ç., savunmasında, "13 bin kayıtlı keçimiz vardı. Biz yaptığımız sözleşmede hayvanın mülkiyeti müşteriye ait, süt ürünü onlara ait, yavrusu ve bakımı bize ait olacak şekilde sözleşme yaptık. 2010'da yurt dışından yem ithal edilince ve maliyetimiz artınca hayvanlara bakamaz duruma geldik" dedi. Mağdurlarının ağırlıklı olarak rütbeli askerlerden oluştuğu öğrenilen "Keçibank" dolandırıcılığında F.E.Ç.'nin, askerleri, "komutanınızı tanıyorum, sizi söyleyeceğim" diye tehdit ettiği iddia edildi.
Kurdukları piramit ağ ile onlarca kişiyi 12 milyon lira dolandırdığı ortaya çıkan, "Keçibank" soruşturmasının bir numaralı şüphelisi F.E.Ç., mahkemede ithal yem savunması yaptı. 2010'da kurdukları piramit ağ ile yaklaşık 100 kişiyi mağdur eden ve 12 milyon liralık vurgun gerçekleştiren "Keçibank" şüphelilerin yargılanmasına yönelik ilk duruşma gerçekleştirildi. Çoğunu askerlerin oluşturduğu mağdurların şikayeti üzerine açılan davada soruşturmanın bir numaralı şüphelisi F.E.Ç., ilginç bir savunma yaptı. Devlete vergi kaydı olan bir müessese olduklarını ifade eden şüpheli F.E.Ç, "İnternetten ilanlar verdik. 13 bin kayıtlı keçimiz vardı. Biz yaptığımız sözleşmede hayvanın mülkiyeti müşteriye ait, süt ürünü onlara ait, yavrusu ve bakımı bize ait olacak şekilde sözleşme yaptık. 2010 yılında yurt dışından yem ithal edilince ve maliyetimiz artınca hayvanlara bakamaz duruma geldik. Olayda herhangi bir kusurum yoktur" dedi. F.E.Ç. tebligat göndererek hayvanlarını almalarını istediklerini belirttikleri mağdurlardan olumsuz yanıt aldıklarını iddia etti.
KOMUTANLARINI DA DOLANDIRDI İDDİASI
"Keçibank" dolandırıcılığında şüpheli F.E.Ç.'nin askerlerin kendisinden şikayetçi olacağını belirtmesi üzerine, "Sizin komutanınızı tanıyorum. Onla konuşacağım. Sizi söyleyeceğim" diye tehdit ederek sindirmeye çalıştığı öne sürüldü. Rütbeli askerlerin komutanlarına F.E.Ç.'yi, "tanıyor musunuz" sorusu üzerine kiracısı olduğunu ifade ettiği, kendisini 3 aylık kirasını ödemeden ortadan kaybolduğunu söylediği dile getirildi. Toplamda 74 kişinin, "Keçibank" dolandırıcılığına maruz kaldığı bildirildi.
SÜREKLİ, "YENİ ORTAK BULUN" TALEBİ
F.E.Ç.'nin oğlu ve şirket müdürü olarak görev yapan A.T.Ç. de babasının ifadelerini tekrarladı. Mağdurlardan S.A. ifadesinde, "Sık sık şirketi ziyaret ettiğim zaman, satış sanışmanıyla görüştüğüm zaman sadece süt satışıyla şirketin yürümeyeceğini, yeni ortakların gelmesi gerektiğini söylüyordu" ifadelerini kullandı.
ÖLÜ HAYVANLARIN KÜPE NUMALARINI ELE GEÇİRMİŞLER
Mağdurların avukatlarından Mehmet Karabıyık, "Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilçe tarım il müdürlüklerine hayvanını satan, ya da hayvanı ölen kişiler hayvanların kulak küpe numaralarını bildirmektedirler. Sanıklar bu şekilde bildirilen numaraları ele geçirmişler. Müvekkile ve diğer şirketten mal alan kişilere ölü hayvanların küpe numaralarını vererek satış yapmışlardır. Bakanlığın da bu konuda cumhuriyet savcılığına ihbarı bulunmaktadır" dedi.