Gündemİstanbul'daki Ukraynalılar ülkeleri için seferber oldu

İstanbul'daki Ukraynalılar ülkeleri için seferber oldu

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş tüm şiddetiyle sürerken İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, ülkeleri için adeta seferberlik başlatmış durumda. Zeytinburnu'ndaki Ukrayna Dayanışma Derneği'nde savaş bölgesine gönderilmek üzere yardım paketleri ve erzak hazırlanıyor. Yardım kampanyasına Türkler kadar Azeri, Gürcü ve Tatarların da yoğun katılım göstermesi Ukraynalıları sevindirmiş. Binlerce yardımın ulaştığı dernekte, paketleme işlemleri ise gönüllüler tarafından yapılıyor.

İstanbuldaki Ukraynalılar ülkeleri için seferber oldu

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Bir tır yardımın yola çıktığını belirten Dernek üyesi Tetyana Özyıldız, şöyle konuştu: “22 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Çok sayıda yardım bizlere ulaşıyor. Öncelikle Türk, Ukraynalı, Kazak, Azeri vatandaşlar yardım getiriyor. İlaçlar, hamileler için malzemeler. Yer altında her gün bebekler doğuyor. Bezler, kumanya, kuru gıda, tek kullanımlık tabaklar, bardaklar, battaniyeler geliyor. Her şey lazım. Topladığımız yardımlardan bir TIR'ı gönderdik. Dernek sayfamızda ihtiyaçlarımızı güncelleyip paylaşıyoruz.”

Haberin Devamı

İlaç ve bebek bezi

En fazla ilaç ve bebek bezine ihtiyaç olduğunu söyleyen dernek üyesi Marina Doğançay da, “Bebek mamasına çok ihtiyacımız var. Yanımızda olan bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gönüllü olarak toplanan yardımların paketleme işlemine yardım eden Nataliia Kuskova da, “Türk vatandaşlarına çok teşekkür ederiz. Azerbaycan, Gürcistanlılar ve Kırım Tatarları da bizlere çok yardım ediyor” diye konuştu.

İstanbuldaki Ukraynalılar ülkeleri için seferber oldu

‘Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz’

Ailesinin hepsinin Ukrayna’da yaşadığını söyleyen Emine Ziyadinova da, “Ben Kırımlıyım. Ailem Ukrayna’da yaşıyor. İki üç günde bir onlarla görüşüyorum. Çok kötü bir durum. Orada değiliz. Yanlarında olamıyoruz ama burada onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.