30.04.2018 - 19:56 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
Sosu için:
Üzeri için:
Yapılışı:
İslim Kebabı’nın yapımı için öncelikle 3 adet patlıcanı yıkadıktan sonra alacalı bir şekilde kabuklarını soyunuz. Daha sonra patlıcanları uzun şeritler oluşturacak şekilde kesin. Patlıcanların acı olan suyunu çıkarmak için orta büyüklükle bir kabın içerisine su doldurun ve bir miktar tuz atın. Patlıcanları yarım saat kadar bu tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu işlem patlıcanların acımtırak tadından arınmasını sağlayacaktır. Patlıcanlar beklerken bir yandan köftenizin yapımına geçebilirsiniz. Köfteyi yoğurmak için aldığınız bir kabın içerisine 1 adet soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı, 1 adet yumurtayı, ekmek içini, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip güzelce yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz kıymanıza şekil verme aşamasına geçebilirsiniz. Cevizden biraz irice toplar oluşturun. Daha sonra patlıcanlarınızı sudan çıkarıp kızartınız. Patlıcanları kızarttıktan sonra köfteleri de kızartın. Daha sonra kebaba son şeklini verme aşamasına geçin. Öncelikle iki adet şerit patlıcanı çarpı oluşturacak şekilde üst üste koyun ve ortasında bir adet köfte yerleştirin. Daha sonra patlıcanları sarıp üzerine domates ve biber koyup ortasından kürdan geçirerek sabitleyin. Tüm patlıcan ve köfteler aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra üzeri için sosu hazırlayın. 2 yemek kaşığı domates salçasını, suyu ve tuzu bir kasenin içerisinde karıştırın ve İslim Kebapları’nın üzerine gezdirin. Yemeği 200 derecede domatesler ve biberler pişene kadar fırına verin. Pişen İslim Kebabı’nı fırından alıp sıcak bir şekilde servis yapınız.
Afiyet olsun.