28.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
“Hayalet” ve “Volkan” lakaplarıyla anılan Yavaş, 1 Mayıs 1978’de kardeşini öldüren Şemsettin Şirin’i öldürdü. 1983’te de uyuşturucu anlaşmazlığından dolayı Şükrü Sim’i öldürerek, ikinci cinayetini işledi.
Türkiye’de toplam 4 yıl cezaevinde yatan Yavaş cezaevinden 2 defa firar etti. Hollanda’da uyuşturucu suçundan yakalanan Yavaş, ilk önce İngiltere’ye gönderildi.
Burada 4 yıl hapis yatan Hurşit Yavaş, daha sonra İtalya’ya teslim edildi. İtalya’da da 11 yıl hapis yatan yavaş 2007’de cezasını tamamlamasının ardından Türkiye’ye iade edildi. Aralık 2010’da bir kez daha uyuşturucu operasyonunda yakalanan Yavaş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hurşit Yavaş’ın hikayesi, Osman Sınav’ın filmi “Pars Kiraz Operasyonu”na da konu olmuştu.