GündemHGS geçiş ihlali sorgulaması

HGS geçiş ihlali sorgulaması

29.12.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

HGS olarak bilinen Hızlı Geçiş Sistemi ülkemizde yer alan köprüler ile otoyol gişelerinden hızlı ve pratik geçişi sağlayan bir sistemdir. Hızlı Geçiş Sistemi yetkililer tarafından büyük şehirlerdeki karışık trafiğe çözüm getirilmek amacı ile uygulamaya konmuştur. HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama ile ilgili detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulaması

Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS, köprüler ve otoyol gibi geçişlerde gerçekleştirilen bir ücretlendirme sistemi olarak ülkemizde yer almaktadır. Bunun yanı sıra bu sistem çerçevesinde Radyo Frekansı ile Tanımlama sistemi kullanılmaktadır. Hem karmaşık ve karışık trafiğe çözüm bulmak hem de az maliyetli, hızlı ve pratik bir sistem sunmak amacıyla 17 Eylül 2012 tarihinde yetkililer tarafından uygulamaya konmuştur. Hızlı Geçiş Sistemi bağlamında bu sistemi kullanarak yolculuk yapan bireylerden belli bir ücret alınmaktadır. Alınan bu ücretler, Hızlı Geçiş Sistemi gişelerinde bulunan frekanslı bir anten aracılığı ile aracın ön camına yapıştırılarak alınmaktadır. Bunun yanı sıra araçların ücret ödemeden yolculuk yapmalarını ve Hızlı Geçiş Sistemi’ni kullanmalarını önlemek amacıyla gişelerde kamera sistemi yer almaktadır. Kamera sistemleri gişeden geçiş yapan aracın dört farklı açıdan fotoğrafını çekmektedir. Ayrıca bu yolla aracın plakası da tespit edilmektedir.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Hızlı Geçiş Sistemi’nden önce ülkemizde OGS uygulaması yer almaktaydı. OGS sistemi de tıpkı HGS gibi nakit para alışverişini ortadan kaldırmak için oluşturulmuş bir sistemdi. Fakat OGS sistemi için gereken izlek fazla maliyetli ve zordu. İşte esasen bu nedenle OGS sistemi ulaşmak istediği kullanıcıya ulaşamadı. OGS sisteminin başarısız olması sonucunda ise yetkililer bir başka sistem olan KGS uygulamasını devreye soktular. KGS sisteminin en önemli avantajlarından bir tanesi ise kart bedelinin uygun olması idi. Ne yazık ki KGS sistemi de başarılı olamadı. Bunun sonucunda ise gelişen ve değişen teknolojiler sayesinde iki sistemden de alınan uygulamalar birleştirildi ve günümüzde HGS olarak bilinen Hızlı Geçiş Sistemi oluşturulmuş oldu.

Hızlı Geçiş Sistemi’nde Ücret Ödemesi

Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasının belki de en önemli özelliklerinden bir tanesi olan ön ödemeli sistem entegre edilen ücret sistemlerindendir. Hızlı Geçiş Sistemi uygulaması aracın etiketine tanımlanan banka hesabından öncesinde otomatik olarak tahsilât yapılabilmektedir. Fakat bunun yanı sıra PTT şubelerinden ya da PTTmatiklerden de yine etikete bakiye yüklemesi yapılabilmektedir. Ayrıca Hızlı Geçiş Sistemi uygulaması bağlamında anlaşmalı bankalar ile anlaşmalı petrol satış noktalarından da yine etikete bakiye yüklemesi gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

Hızlı Geçiş Sistemi Geçiş İhlali Sorgulama ve Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasını kullanan kişilerin etiketlerinde yeterli bakiye olmaması durumunda, bankalar tarafından tanımlanmış olan otomatik talimatta herhangi bir sıkıntı ya da sorun yaşamış olmaları ya da Hızlı Geçiş Sistemi etiketine sahip olmamalarına rağmen Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasına bağlı olan otoyolları ve köprüleri kullanmaları dahilinde bu kişiler kaçak geçiş yapmış olurlar. Kişilerin kaçak geçiş yapma işlemi ise Hızlı Geçiş Sistemi dahilinde geçiş ihlali olarak tanımlanmaktadır diyebiliriz.

Ayrıca kişinin geçiş ihlali yapması sonucunda geçiş ihlali yapan plaka üzerine on beş gün içinde HGS abonesi olunması ya da mevcut olan HGS uygulama hesaplarında yeterli bakiye olunmaması durumunda da ceza uygulaması bulunmaktadır. Eğer Hızlı Geçiş Sistemi bakiye durumunuzu bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız, 0850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri telefon hattını aramanız mümkün. Bunun yanı sıra bu numaralar yalnızca Hızlı Geçiş Sistemi bakiye durumu ile ilgili değil, HGS uygulaması geçişler ve geçiş ihlalleri hakkında bilgiler de vermektedir. Tüm bu bilgileri yalnızca telefon üzerinden değil; aynı zamanda PTT şubeleri aracılığı ile de bu bilgileri öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer kişi HGS uygulaması etiketini anlaşmalı banka üzerinden aldı ise ve bankaya otomatik ödeme talimatı verdiyse, bakiye durumunu online bankacılık işlemleri, telefon bankacılığı kullanarak da öğrenebilir.

Tüm bunların yanı sıra HGS uygulama etiketi olmadan ya da internet bilgi ekranına üye olmadan da yine internet üzerinden “Geçiş İhlali Sorgulama” sekmesine giriş yapılarak, yalnızca plaka üzerine olan sorgulama da yapılabilmektedir.

Yazarlar