Gündem Gülen’e ‘mehdi’ diyen eski hâkime ağır müebbet istemi

Gülen’e ‘mehdi’ diyen eski hâkime ağır müebbet istemi

10.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Verdiği bir gerekçeli kararda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e “mehdi” diyen eski hakim İlhan Karagöz’ün yargılandığı davada savcı, sanık Karagöz’ün yargıyı terör örgütü için adeta bir silah olarak kullandığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapsini istedi. Bunu duyan sanık, mahkeme heyetine “Siz ne yaptığınızın farkında mısınız” diye bağırdı.

Gülen’e ‘mehdi’ diyen eski hâkime ağır müebbet istemi

FETÖ’ye iltisakı nedeniyle meslekten ihraç edilen, Balyoz davasına ilişkin rapor hazırlayan bilirkişiler hakkındaki davayı reddeden ve buna ilişkin kararında FETÖ lideri Fetullah Gülen’e “mehdi” diyen eski hakim İlhan Karagöz’ün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık eski hakim İlhan Karagöz SEGBİS ile katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Karagöz’ün görevdeyken bilirkişiler hakkında yazdığı gerekçeli kararın darbe girişiminin alt yapısı olduğunu belirtti. Sanığın silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel “amaç suç” için harekete geçirmeye çalıştığını ve azmettirmeye çalıştığını ve yargıyı bir silah gibi kullandığını belirten savcı, Karagöz için “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme” ve “Terör örgütü üyeliği” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Haberin Devamı

Söz alan sanık Karagöz mahkemeye “Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Daha savunmamı tamamlamadım. Usulden mahkeme heyetini reddettim. Daha karar bağlanmadı. Siz ne mütalaasından bahsediyorsunuz?” diye bağırdı.

‘Sınırı aşmayın’

Bunun üzerine mahkeme başkanı da, “Biz size karşı çok edepli ve saygı çerçevesi içerisinde davranıyoruz. Siz saygı sınırlarını aşıyorsunuz. Siz de hakimlik yaptınız. Bu duruşmayı ben yönetiyorum. Siz de usulleri biliyorsunuz. Biz usule ilişkin bir hata yapmıyoruz. Eğer yaptıysak temyiz dilekçenizde belirtirsiniz. Saygı sınırlarını aşamazsınız. Siz bizi reddettiniz diye hemen kalkıp duruşmayı bırakıp gidecek miyiz?” ifadelerini kullandı. Mahkeme Karagöz’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek mütalaaya karşı savunmasını yapması için duruşmayı erteledi.