GündemEl birliğiyle acıları tedavi edeceğiz

El birliğiyle acıları tedavi edeceğiz

22.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüzyılın felaketinde büyük zarar gören Adıyaman, yeniden ayağa kalkmaya başladı. Kent genelinde çadır ve konteyner kentler kurulurken, günlük yaşam yavaş yavaş canlanıyor.

El birliğiyle acıları tedavi edeceğiz

Deprem afetinde büyük zarar gören illerden biri olan Adıyaman, yurdun dört bir yanından gelen gönüllüler ve desteklerle yaralarını sarmaya çalışıyor. İl genelinde çadır ve konteyner kentlerin de yapımı hızla sürüyor.

Haberin Devamı

Adıyaman’da Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) 50 adet konteynerden oluşan “Samsun Köyü” kuruldu.

100 aile barınacak

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, “Samsunlu duyarlı vatandaşlar tarafından yardımlar toplanarak oluşturulan Samsun Köyü, Adıyaman merkez OSB’de 30 dönüm arazi üzerine 100 ailenin barınacağı şekilde kurulmuştur. Konteyner kentte ayrıca her gün depremzedelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Depremzedelerin yarasına merhem olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak bu projeyi hayata geçirdik. 50 adet konteyner evden oluşan yaşam alanı kurduk” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Adıyaman’da 670 konteynerlik bir kent planladıklarını söyledi. Seçer, “Makineler çalışmaya başladı, 80 dönüm bir alanda çalışmaları sürdürüyorlar. Çok kısa zamanda etap etap yapılacak. Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımıza konut yapılana kadar, bir konut alınana kadar, bir an önce daha yaşanabilir mekanların sağlanması lazım.

Haberin Devamı

Bizim planladığımızda sahra hastanesi bile var. Sosyal alanlar var, spor alanlarından kreşlere, okuma salonlarına, mescidine her şeyine kadar muazzam planlama yaptık. Diğer belediyelerimizle imece olarak bu işi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

El birliğiyle acıları tedavi edeceğiz

Proteo’nun heykeli dikilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler ve 2011 Van depreminde yardım gönüllüsü olarak geldiği Van’da hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki için Sarıyer’de anma töreni düzenlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman’daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği ‘Proteo’nun heykelinin parka dikileceğini açıkladı. Proteo, geçen hafta oynanan Trabzonspor-Basel maçında da hazırlanan bir koreografiyle anılmıştı. l İSTANBUL DHA