Gündem Diyarbakır’daki provokatörler gözaltında

Diyarbakır’daki provokatörler gözaltında

25.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da İsrail aleyhine slogan atarak ünlü fast food ve kafe zincirlerinin şubelerine girerek oturanlara saldıran 16 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’daki provokatörler gözaltında

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün (dün) Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir” denildi. Saldırı kentteki sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine neden oldu. Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada “insanlar üzerinde korku ve paniğe sebebiyet verecek şekilde yapılan eylemlerin kabul edilemez” olduğu vurgulandı. Saldırıyla ilişkilendirilen HÜDA-PAR’ın Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da “HÜDA PAR’ın adını zikredenler ve partimizin adını bu olaya karıştırmak isteyenler kötü ve art niyetlidir. Bu olayla hiçbir ilişkimiz yoktur” denildi.

Haberin Devamı

Zorlu’dan soru önergesi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Zorlu önergesinde, “Bir grubun bazı işletmelere saldırısı bir eylemi aşarak vatandaşların özgürlüğüne, toplumsal birlik ve düzene aykırı görüntüye bürünmüştür. Bu ve benzeri olaylar küçümsenmeyecek zararlara yol açabilmektedir” ifadelerine yer verdi.