GündemDilan Polat davasında dosya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildi

Dilan Polat davasında dosya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildi

23.07.2024 - 17:13 | Son Güncellenme:

Dilan Polat'ın yargılandığı davada 5. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

Davayla ilgili son dakika gelişmesini CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz anlattı: Dünden bu yana soru işareti vardı. Dilan Polat MASAK raporunun ardından tahliye edilecek mi, edilmeyecek mi? Ona ilişkin 5. Ağır Ceza Mahkemesi dünden bu yana incelemesine devam ediyordu ve nihai kararını verdi.

Haberin Devamı

Yapılan incelemenin ardından 5. Ağır Ceza Mahkemesi açıkladığı kararında, "Dosya bizim yetkimiz dışında kalmaktadır, asıl yetkili merci 4. Ağır Ceza Mahkemesidir. Bu noktada bizler bu konuya ilişkin karar alamayız, bizim yetki alanımız dışında." diyerek tekrar dosyayı 4. ceza mahkemesine iletmiş oldu.

MASAK RAPORUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili hazırlanan 908 sayfalık son raporda Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı, hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği fakat hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığı aktarılmıştı. Raporda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedildi.