Gündem ‘Dershane İmamı’ sokakta yakalandı

‘Dershane İmamı’ sokakta yakalandı

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ/PDY’nin “Türkiye Dershaneler İmamı” olarak örgüt yapılanması içerisinde yer alan ve beş yıldır iki ayrı mahkeme kararıyla aranan İlhan İşler, İstanbul Beylikdüzü’nde yakalandı. Örgütün 944 kişilik “cennetlikler listesi”nde de ismi yer alan İşler’in evine giderken sokakta yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

‘Dershane İmamı’ sokakta yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, FETÖ üyesi olmaktan İstanbul 12’nci ve 13’üncü Sulh Ceza mahkemeleri tarafından hakkında yakalama kararı bulunan İlhan İşler’i takibe aldı.

Haberin Devamı

‘Cennetlik’ listesi

Polis ekipleri, geçtiğimiz a y Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün “cennetlikler listesi”nde yer aldığı gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı verilen İşler’in Beylikdüzü Yakuplu ve Kavaklı mahallerinde bulunan iki ayrı adreste dönüşümlü olarak kaldığını belirledi. İzlemelerde 4 Ocak günü Kavaklı mahallesinde bulunan evin civarında bekleyen ekipler, İşler’i Karlıca sokak üzerinde kaldığı eve doğru giderken yakalayıp gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan İlhan İşler’in yapılan tahkikat ve soruşturmasında, hakkında mensubu olmaktan dolayı yakalama ve arama kararlarının bulunduğu terör örgütü FETÖ’nün “Türkiye Dershaneler İmamı” olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Örgüt yapılanması içerisinde “imamlar” grubunda bulunan ve uzun süre örgütün kurumlarından Fatih FEM Dershanesi’nde müdürlük yapıp ardından “Türkiye Dershaneler İmamlığı”na terfi ettiği belirlenen İlhan İşler’in, aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu ve 2014 yılında örgüt elebaşının çağrısı ve talebiyle örgütün finans kurumlarından Bank Asya’da sermaye artırımına gittiği ve şahsi hesabına 40 bin liraya yakın bir para yatırdığı da tespit edildi.

Terör örgütün ilk darbe girişimi olan 17/25 Aralık girişiminden iki ay kadar önce, örgütün tepe yöneticilerinden 9 kişilik “mollalar heyeti” üyesi Selman Kuzu ile 6 Ekim 2013’de yurt dışına çıkıp 22 Ekim 2013’de tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı da tespit edilen İşler’in ismi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yönetilen örgütün sözde “cennetlikler listesi” soruşturmasında da gözaltına alınacak isimler arasında yer alıyordu.