GündemErdoğan'dan Papa ile Gazze görüşmesi! 'İnsanlık adına utanç verici'

Erdoğan'dan Papa ile Gazze görüşmesi! 'İnsanlık adına utanç verici'

26.10.2023 - 11:37 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.

"UTANÇ VERİCİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik hiçbir kutsal metinde yeri olmayan saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu, tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

1967 VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede, kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin kurulması ile mümkün olacağını söyledi.

Haberin Devamı

GAZZE'YE YARDIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların ulaştırılması için büyük çaba gösterdiğini, yardımların masum sivillere kesintisiz ulaştırılması konusunda herkesin bu çabalara aktif destek vermesi gerektiğini de belirtti.

KEŞFETYENİ
Survivor'da kıran kırana mücadele! Veda eden isim belli oldu
Survivor'da kıran kırana mücadele! Veda eden isim belli oldu

Cadde | 13.04.2025 - 01:41

Survivor All Star 2025'te ilk eleme adayı Asena, ikinci eleme adayı Meryem, üçüncü eleme adayı Yağmur, dördüncü eleme adayı Pınar olmuştu. Düello sonrası veda eden isim belli oldu.