GündemBüyüleyici bir Orta Çağ Kenti: Brugge

Büyüleyici bir Orta Çağ Kenti: Brugge

02.05.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

Belçika’nın 3 bölgesinden biri olan Flaman bölgesinde yer alan Brugge, Belçika’nın kültür mozaiği yapısını en iyi temsil eden şehirler arasında yer almaktadır. Orta Çağ mimarisini günümüze kadar taşımış olan bu şehir büyüleyici bir seyahat vaad ediyor...

Büyüleyici bir Orta Çağ Kenti: Brugge

Flaman bölgesinde yer alan şehirde genellikle Felemenkçe konuşuluyor. Brugge hem doğal güzellikleri, hem Kuzey Denizi’ne kıyısı olması, hem de birçok tarihi yapısıyla son derece cazip bir şehir...

Haberin Devamı

Belçika Vizesi

Türk vatandaşları Belçika’nın içerisinde Brugge’ü de bulunduran Flaman bölgesi, Valon bölgesi ya da Brüksel başkent bölgelerinden hangilerini ziyaret edecekleri farketmeksizin, vize almak durumundadır. Turistik vize başvurularının kabul ve değerlendirilmesi konusunda Türkiye’de bulunan yetkili Belçika temsilcilikleri Belçika Ankara Büyükelçiliği ve Belçika İstanbul Başkonsolosluğu’dur. Kişiler dilerlerse bu adreslerden Schengen vizesi talebinde bulunabilecekleri gibi dilerlerse sadece Belçika ve Brugge ziyaretlerinde kullanabilecekleri turistik vizeleri talep edebilir.

Brugge’e nasıl gidilir?

Planlanan Brugge seyahatleri için önce havayolu ile Brüksel’e gidip daha sonra 100 kilometre yolculuk yapılması gerekmektedir. Konaklama anlamında son derece zengin alternatif ve olanakları bulunan Brugge, ulaşım noktasında Brüksel’den tren ve otobüs araçları ile gidilebilen bir şehirdir.

Haberin Devamı

Brugge’da gezilecek yerler

Concertgebouw, Belçika’nın konser ve müzik anlamında en sık kullanılan ve simge haline gelmiş binalarından biri olması ve kendine özgü mimari yapısıyla Brugge’ü ziyaret eden herkesin görmesi gereken alanlar arasında ilk sırada geliyor. Hristiyanlık dininin en görkemli ve geleneksel yapılarından biri olan Sint-Salvatorskathedraal de Brugge’ün simge yapıları arasında yer alıyor. Birçok turistin ziyaret ettiği katedralin en önemli özelliği ise 99 metre yüksekliğinde, Batı Kulesi adındaki çan kulesine sahip olması. Brugge’ün şehir meydanı olan ve tarih içerisinde şehrin pazar alanı olarak hizmet vermiş Markt Meydanı ise eski Avrupa ve İtalyan mimarisi izlerini en iyi şekilde yansıtan birçok bina ile süslü, görkemli bir alan oluşturuyor. Meydanda bulunan Bruges Beer Museum, Belçika’nın hâlâ en çok ithalatını yaptığı ürünlerden biri olan bira üretiminin tarihsel aşamalarını sergileyen bir yapı. Yine Markt Meydanı’nda yer alan Ulusal Postane, bugün restore edilmiş haliyle korunuyor ve Brugge’da gezilecek yerler arasında yer alıyor.