GündemBakan Soylu: Bulgaristan'la birlikte Rezve Deresi'ne köprü kuruyoruz

Bakan Soylu: Bulgaristan'la birlikte Rezve Deresi'ne köprü kuruyoruz

19.04.2023 - 05:40 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Soylu burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan'la birlikte Rezve Deresi'nin üzerine bir köprü yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bulgaristan'la Türkiye arasında yeni bir köprünün yapılacağını söyleyen Soylu, "Önümüzdeki günlerde Rezve Deresinin üzerinde Bulgaristan'la beraber bir köprü yapıyoruz. Ve köprüyü de biz yapacağız. Onlarla da öyle konuştuk. Planını, projesini kabul ettiler. İlk önce bir yürüyüş yolu olarak, yürüyüş geçişi olarak yapacağız. Daha sonra onun belki bir araç geçişine dönüştüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

"MERSİN NÜKLEER SANTRALİNİN BİRİNCİ ETABI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAK"

Türkiye'nin bir çok alanda başarılı işlere imza attığını vurgulayan Soylu, "Sakarya gazını inşallah önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız güçlü bir müjdeyle milletimizin kullanımına sunacak. Eğer bir özgür ve hür olmasaydık, kararlarımızı kendi kendimize veremeseydik Sakarya gazı bizim sistemimiz içinde olmazdı. Mersin'de nükleer santral yapıyoruz. Birinci etabı önümüzdeki günlerdeki açılacak ve sistemin içine enerji verilecek. Dünyanın en büyük barajlarından birisini yaptık Yusufeli Barajı, görseniz insanlar bunu nasıl yapabilirler? Bizim mühendislerimiz mi bunu yaptılar? diye kendi kendimize, devletimizin, özel sektörün neleri başarabileceğini, kendi kendimizi alkışlayarak, hem de yüksek sesle takdir edelim artık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu: Bulgaristanla birlikte Rezve Deresine köprü kuruyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçelievler Kuleli Sosyal Tesisi'nde gençlerle buluştu. Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Bunu burada söylemek istiyorum. Türkiye'de sandık yolsuzluğunu yapan siyasi partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçelievler Kuleli Sosyal Tesisi'nde gençlerle buluştu. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da katıldı. Bakan Soylu, "Bunu burada söylemek istiyorum. Türkiye'de sandık yolsuzluğunu yapan siyasi partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. 1946’da açık oy, gizli tasnif yapmışlardır. Oylar açık kullanılmış, herkesi dışarı çıkarmışlar, sandıktaki oyları gizli tasnif yapıp kendi partilerine o atılan oyları yazmışlardır" şeklinde konuştu. Bakan Soylu'nun programı, Bahçelievler Sempati Sosyal Tesisleri'ndeki sahur programı ile son buldu.

“KALICI KONUTLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜRKİYE İLE BULUŞACAK"

İçişleri Bakanı Soylu depremde Türkiye’nin sınandığını belirterek, kalıcı konutların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Soylu, “Ortaokulda bilirsiniz çocukluk zamanında insanlar bir şey yapmak isterler. Gaziosmanpaşa'nın meydanında kartpostal satıyorum. Gitmişim Eminönü'ne, bir kartpostal almışım. Orada kartpostal satanlar var. Sonra da mahallemize bir marangozumuz vardı, güzel kartpostal tahtaları yaptırdım. Eminönü'ne gittiğim zaman orada Adnan Menderes'in fotoğrafını da gördüm, onu da aldım koydum. Bugünkü gibi hatırlıyorum. Bu fotoğrafı koyduktan sonra oraya gelen herkesin özellikle yaşlıların fotoğrafa 'Biz seni kurtaramadık' dediğini duydum, ağlayarak. İşte gönülden gönüle yayılan o acı, bu milletin Recep Tayyip Erdoğan'a çok büyük sahip çıkmasının sebebidir" diye konuştu. Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Soylu, "Deprem olduğu gün, çadırlar kurulmaya başladığı zaman, oradaki çadırlar aklıma geldi. İdlib'deki çadırlar aklıma geldi. Pakistan'a götürdüğümüz çadırlar aklıma geldi. Allah'ım bizi büyük bir imtihanla karşı karşıya bıraktı. Biz bunu anlıyoruz. Şimdi kalıcı konutlar yapılmaya başlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde birkaç numunesi Türkiye ile beraber buluşacak" ifadelerini kullandı.