FenerbahçeFenerbahçe'den ayrılan Ferdi Kadıoğlu'ndan itiraf! 'Zamanı gelmişti'

Fenerbahçe'den ayrılan Ferdi Kadıoğlu'ndan itiraf! 'Zamanı gelmişti'

16.09.2024 - 14:37 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu'ndan ayrılığına dair itiraflar geldi. İşte milli oyuncunun o açıklamaları...

Brighton formasıyla ilk maçına Ipswich Town karşısında çıkan Ferdi Kadıoğlu, 68. dakikada Jack Hinshelwood'un yerine oyuna girdi. Yıldız oyuncu ilk maçının ardından Surrey ve Sussex Hava Ambulansı Hayır Kurumu'nun insanları hayat kurtaran Kardiyopulmoner Resüsitasyon (CPR) ve defibrilatör kullanımı konusunda eğitmek için başlattığı kampanyayı destekleyen bir kulüp etkinliğinde The Athletic'ten Andy Naylor'a konuştu.

Haberin Devamı

İşte milli yıldızın açıklamaları:

'İLK SEZON SADECE 1 MAÇ OYNADIM'

Ferdi Kadıoğlu ilk olarak Philip Cocu dönemi hakkında şunları söyledi: "İlk sezonda sadece bir maç oynadım. 'Bu doğru bir şey değil' diye düşünüyorsunuz. Cocu ile Hollandaca konuşuyordum, bu yüzden iletişim kolaydı ama iki ya da üç ay sonra kovuldu."

Fenerbahçeden ayrılan Ferdi Kadıoğlundan itiraf Zamanı gelmişti

'İSTANBUL'A GELMEK BÜYÜK BİR ADIMDI'

"Hollanda'nın küçük bir şehrinden İstanbul'a gelmek büyük bir adımdı. Benim için çok büyük bir adımdı ve kolay değildi; yeni bir takım, yeni bir oyun tarzı. Her şey yeniydi, bu yüzden uyum sağlamak için zamana ihtiyacım vardı. Başardıklarımdan dolayı çok mutluyum. Niteliklerime inanmaya devam ettim ve sonunda her şey yolunda gitti."

MOURINHO SÖZLERİ

Haberin Devamı

"O gerçekten her şeyi kazanmayı seviyor. O sadece maçı kazanmak istiyor. En önemli şey bu ve bunu yapmak için bazı numaraları var. Ondan öğrendiğim en büyük ders oyun yönetimi. Fabian da bize bundan bahsetti. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da sıkışık bir maçsa, bazı durumlarda akıllı olmak."

Fenerbahçeden ayrılan Ferdi Kadıoğlundan itiraf Zamanı gelmişti

'BRIGHTON'IN PLANI HARİKAYDI'

"Altı yıl boyunca oradaydım. Çok zor bir durumdu. Taraftarlar beni seviyor, kulübü gerçekten seviyorum. O taraftarların önünde oynamak inanılmazdı, özellikle de büyük maçlarda. Çok gürültülüydü. Bazen ıslık çalıyorlar ve hiçbir şey duyamıyorsunuz. Maç sırasında takım arkadaşlarınızın ne dediğini anlamak zor oluyor."

"Futbolla uyanıyorlar ve futbolla uyuyorlar. Ama bence (Türkiye ile) Euro'dan sonra daha büyük bir lige adım atmanın, kendimi geliştirmenin zamanı gelmişti ve Brighton'ın planı gerçekten ilginçti. Oyuncuların burada gelişebileceğini gösterdiler ve sonrasında oyuncuları daha büyük bir takıma satıyorlar. Yani plan harikaydı. Başkan Ali Koç açıklamalarında çok netti. Burada olduğum için çok mutluyum."

'TÜRKİYE'DE 3 GÜNDE 1 MAÇA ALIŞTIM'

"Burada takımın her bölgede harika oyuncuları var. Kendimi koça göstermek zorundayım. Takıma ve lige uyum sağlamak için biraz zamana ihtiyacım var. Türkiye'de üç günde bir oynamaya alışmıştım çünkü Avrupa'da da oynadık. Ama burada maç sırasındaki yoğunluk çok daha yüksek, bu yüzden en büyük fark bu olacak."