GündemBahçeli’den Öcalan’a çağrı: ‘Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin’

Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: ‘Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin’

16.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEM Partililer ile tokalaşması sonrası başlayan “yeni çözüm süreci mi geliyor?” tartışmaları başta olmak üzere iç ve dış gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: ‘Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin’

YA SİYASET YA TERÖR: Türkiye Cumhuriyeti’nin ali menfaatleri uğruna, temel ve ortak değerler etrafında el ele tutuşmaya, elimi uzatmaya varım ve hazırım. Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah; arası, ortası, şurası, burası yoktur.

Haberin Devamı

DEVLET TERÖRLE MASAYA OTURMAZ: DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması, bağımsız siyasetçi yapısıyla uyuşmayan ilkelliktir. Türkiye’ye getirilirken, “her türlü hizmete hazırım” diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.

SÜREÇ İÇİN DEĞİL: Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz, müzakere etmez, kıran kırana mücadele eder. Uzattığım eli başka mecralara çekenlerin nereye varmak istedikleri malumdur. Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir. Biz elimizi yeni bir süreç için değil, kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatırız.

Haberin Devamı

İLK DÖRT MADDE TARTIŞMA DIŞI: Anayasanın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın ve arayışın dışındadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kilidi, kurucu kimliği, varlık ve birlik simgesidir. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur.

‘Devletin milleti vardır’

KİMSEYE EYVALLAH ETMEYİZ: Devletin ülkesi ve milleti olmaz diyenlere sesleniyorum; devletin ülkesi vardır, o da Türk vatanıdır. Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir. Devlet ülkesel birliktir. Anayasanın ilk dört maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz, mevkii ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah etmeyiz.