GündemAnkara gazetecileri duayenine ağlıyor

Ankara gazetecileri duayenine ağlıyor

19.03.2011 - 02:25 | Son Güncellenme:

23 yıl boyunca gazetemizin Ankara temsilciliğini yapan, Ankara gazeteciliği kavramının efsanevi ismi Orhan Tokatlı 81 yaşında vefat etti

Ankara gazetecileri duayenine ağlıyor

Milliyet gazetesinin efsanevi Ankara temsilcilerinden ve Türk gazeteciliğinin duayen isimlerinden Orhan Tokatlı dün İzmir’de 81 yaşında vefat etti.
Uzun yıllar sürdürdüğü Milliyet gazetesi Ankara Temsilciliği görevinden ayrıldıktan sonra önce Ören, ardından Ayvalık Cunda adasına yerleşen Tokatlı, rahatsızlanarak kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Cunda’da defnedilecek
Orhan Tokatlı, geçen yıl da solunum yetersizliği nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Tedavi sırasında fazla oksijen verilmesi nedeniyle komaya giren Tokatlı, tedaviyle sağlığına kavuşmuştu. Tokatlı’nın cenazesinin bugün öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Cunda Adası’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Dördüncü kitap
Mehmet Ali Ağca tarafından 1979’da öldürülen Abdi İpekçi’nin genel yayın yönetmenliği sırasında da gazetemizin Ankara Temsilciliği gö-revini sürdüren Tokatlı, emekliye ayrıldıktan sonra önce Ören’e yerleşti.
Yaklaşık 15 yıldır Cunda adasında eşi Özen Tokatlı’yla yaşayan Orhan Tokatlı’nın yazdığı üç kitap, Türkiye’nin önemli dönemlerine ışık tuttu. Tokatlı’nın ölümünden önce Cunda’da dördüncü kitabını yayına hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara gazetecileri duayenine ağlıyor

Örsan Öymen, Orhan Tokatlı, Bedri Koraman, Demirel’le...

Ankara gazetecileri duayenine ağlıyor

Turgut Özal’la...

Ankara gazetecileri duayenine ağlıyor


Orhan Tokatlı Bülent Ecevit’le röportaj yaparken...

‘Güvercinli’ ve ‘Özal’lı yıllar
Orhan Tokatlı’nın 1999’da yayınlanan “Kırmızı Plakalar- Türkiye’nin Özal’lı Yılları” kitabı Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Tokatlı, Özal’ın Kartal Demirağ’ın silahından çıkan kurşunla değil, cam kırığıyla yaralandığını gündeme getirmiş, kitap kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Tokatlı, o günlerde duygularını şu cümlelerle ifade etmişti: “40 yıllık gazeteci olarak, bir gerçek ifşa edilirken ona yabancı kalmam mümkün değil. Bir gazeteci hipokrat yeminli gibi sadece gerçeğin ortaya çıkması için uğraşır. Ben de gerçeklere kayıtsız kalamam.” Tokatlı’nın 2000’de yayınlanan “Kaybolan Yıllar” ve 2004’te yayınlanan “Güvercinli Yıllar” adlı kitapları bulunuyor.

Haberin Devamı

23 yıl Ankara temsilciliği
Adı her zaman efsane gazeteciler arasında anılan Tokatlı, 22 Temmuz 1930’da Gaziantep’te doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ayrılıp Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yüksek Okulu’nu bitiren Tokatlı, basına ilk adımını Türk Haberler Ajansı’nda attı.
Sırasıyla Yeni İstanbul ve Akşam gazetelerinde çalıştı. Tokatlı, daha sonra katıldığı Milliyet gazetesinde de bir süre polis - adliye muhabiri ve iktisat muhabiri olarak görev yaptı. Parlamento muhabirliğine geçtiği yıllarda Ankara’nın nabzını tutan sayılı gazetecilerinden biri haline gelen Tokatlı, 21 Eylül 1970’te Milliyet’in Ankara temsilcisi oldu. 5 Nisan 1993’e kadar bu görevi sürdüren Tokatlı, daha sonra görevi Derya Sazak’a devretti.

KEŞFETYENİ
14 Şubat'ta aşkını ilan etmişti! Ne zaman sevgili oldukları ortaya çıktı
14 Şubat'ta aşkını ilan etmişti! Ne zaman sevgili oldukları ortaya çıktı

Cadde | 27.04.2025 - 07:55

Yarışma bittikten sonra aşkını ilan eden Semihcan, Sancakay Ilım ile ne zaman sevgili olduklarını açıkladı.