Gündem AFAD duyurdu! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem

AFAD duyurdu! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem

22.06.2024 - 21:37 | Son Güncellenme:

AFAD'da yer alan bilgilere göre Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası CNN TÜRK'te bağlanan Şükrü Ersoy, "Bu bölgede son 1 yıl içerisinde çok fazla deprem oluyor" dedi. Prof. Dr. Naci Görür de, "Dikkatli olmak gerek" açıklamasında bulundu.

AFAD, Malatya Doğanşehir'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin saati 21.29 olarak açıklanırken derinliği 10.96 km olarak kaydedildi.

Haberin Devamı

"BU BÖLGEDE SON 1 YIL İÇERİSİNDE ÇOK FAZLA DEPREM OLUYOR"

CNN TÜRK'e bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Malatya, deprem sonrasında da artçı depremlerden, müstakil depremlerden çok çekti. Birincisi depremin olduğu yerde Doğanşehir Fay Zonu var. Onun hemen Batısında Malatya fayı var. Dolayısıyla burada o kadar fazla fay var ki hangi tarafta deprem olsa Malatya etkileniyor. 7.6 büyüklüğündeki depremin Doğu ucundaki artçı olabilir mi ondan da şüphem var. Bu bölgede son 1 yıl içerisinde çok fazla deprem oluyor. 4'ü geçen depremler etkiliyor ama çok sayıdaki 4 büyüklüğündeki deprem o bölgedeki enerjiyi aldığı oluyor." açıklamasında bulundu. 

DAHA BÜYÜK DEPREM OLABİLİR Mİ? 

Şükrü Ersoy sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: Teorik olarak mümkün. Bu bölgede daha büyük deprem olabilir, stres buralarda. Şu kadar büyüklüğünde deprem olur demek çok spekülatif olur. Biz bölgenin enerjisinden bahsediyoruz.

Haberin Devamı

AFAD duyurdu Malatyada 4 büyüklüğünde deprem

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Deprem sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya Doğanşehir'de AFAD’da göre 4,0 deprem oldu. Bu deprem konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek" dedi.

AFAD duyurdu Malatyada 4 büyüklüğünde deprem