Gündem‘Adalet artık açlık tokluk meselesi’

‘Adalet artık açlık tokluk meselesi’

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Demokrasi Şûrası’nda konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na verilen hapis kararına değinerek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız haksız bir şekilde yargılanıyor. Siyaseten onu nasıl devre dışı bırakırız arayışı içerisindeler” dedi...

‘Adalet artık açlık tokluk meselesi’

İSTANBUL DHA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği ‘Demokrasi Şûrası’na katıldı. Şişli’deki kongre merkezinde düzenlenen şûrada ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganlarıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“’’Adalet, bir kutup yıldızı gibidir’ der Hz. Mevlâna, o yerinde durur evren bunun etrafında döner. İnsanlık tarihi adalet arayışı tarihidir aslında. Bugün adaleti arıyoruz hep beraber, demokrasiyi arıyoruz hep beraber. Bedeller ödendi ve ödenmeye de devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız yargılanıyor, haksız bir şekilde yargılanıyor. Siyaseten onu nasıl devre dışı bırakırız arayışı içerisindeler. Bir şehit cenazesinde devlet protokolü içerisinde uzun bir süre linç girişimiyle karşı karşıya kaldım ama hiçbir zaman adaleti aramaktan bir milim bile geri adım atmadım. Gerçekleri tüm halkımıza anlatalım; milletimiz adalete ulaşamıyor. Türkiye’de adalete erişim, açlık tokluk meselesi haline gelmiştir. Türkiye’de adalete erişim, artık bir ekonomik meseledir. Bir yanda hücrede tutulan siyasiler var, bir yanda halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alma çabası var. Öte yanda yine halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alıp yerine kayyum atananlar var, öte yandan aç çocuklar, evsiz barksız insanlar, ödenemeyen kiralar, alınamayan etler, sütler, dolmayan beslenme çantaları var. Öyle bir noktaya geldik ki sorun artık bir parti sorunu olmaktan çıkmış. Sorun artık bir Türkiye sorunudur.”

Haberin Devamı

‘Biz hiç bitmedik’

Ülkeye demokrasiyi getireceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu ülke hak ettiği demokrasiye ya kavuşacak ya kavuşacak. Çetelerin, kirli sermayelerin devlete 418 milyar dolar borcu var. O kirli paraların tamamını tahsil edeceğiz. O para ile devleti ve demokratik kurumları yeniden inşa edeceğiz. Demokrasi hep hor görüldü, demokrasi o zaman postaların altında ezildi. Bugün kirli sermayenin altında eziliyor. Ama biz demokratlar hiç bitmedik ve azalmadık. Gecenin en karanlık anı şafak sökmeden önceki andır. Bu bir 100 metre koşusu değil maratondur ve 6’lı masa olarak bu maratonun son metrelerini koşuyoruz.”

‘Adalet artık açlık tokluk meselesi’

Şûrada doğum günü sürprizi

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından kürsüden inerken bir sürprizle karşılaştı. 74’üncü yaş günü olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun doğum günü de katılımcılar ve siyasi parti liderleri tarafından kutlandı.