DekorasyonMutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm

Son Güncellenme:

.

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm

Mutfaklar hemen her evin en çok kullanılan, en yoğun ve hareketli olan bölümleridir. Yalnızca yemek yapmak, içecekler bir şeyler hazırlamak, kahvaltı etmek için değil, çoğu zaman sadece su içmek için bile mutfağın yolunu tutarız. Hele ki kalabalık bir aile için bu durum daha da fazla böyledir. Mutfaktaki bu yoğunluk, haliyle beraberinde bir eşya kalabalığı da getirir. Gerek çeşitli gıda maddeleri, gerekse de mutfak araç gereçleri bir süre sonra mutfağımıza sığmaz hale gelir.Mutfak dolapları güçlükle kapanmaya, iyice dolan çekmeceler birbirlerini engellemeye, tezgâhınızın üzeri gerekli gereksiz bir sürü şeyle dolup taşmaya başlar. Bu durum sizin ya da hane halkından bir başkasının fazlaca dağınık olmasından kaynaklanmaz. Bu aslında mutfağın doğal seyrinde olan bir şeydir. Mutfaklar zamanla kalabalıklaşır ve yeni depolama alanlarına ihtiyaç doğar. Bu yazıda mutfak dolaplarının yetmediği durumlarda başvurabileceğiniz pratik çözümlerden oluşan bir derleme hazırladık.

Haberin Devamı

1- Tavan askıları

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm

ARQ Ana Lore Burliga Miranda

Zaman zaman filmlerde ya da dergilerde gördüğümüz bu tür askıları kendi mutfağımızda kullanmak nedense aklımızın ucundan bile geçmez. Belki buna uygun bir malzemeyi bulamayacağımızı düşünürüz, belki de mutfağımıza yakışmayacağını. Oysa doğru malzeme tercihi ile tavan askıları her mutfakta kullanılabilir. Tencere, tava, cezve gibi pek çok mutfak malzemesini rahatlıkla ortalıktan kaldırabilen ve aynı zamanda mutfağınıza hoş bir profesyonel hava da katan bu askılara bir şans vermeniz oldukça iyi bir fikir olacaktır.

2- Duvar askıları

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Mutfağınızın tavanı yeterince yüksek değilse ya da tavan askısı için uygun bir yer seçmekte güçlük çekiyorsanız, nispeten daha basit ve kolay uygulanabilir bir çözüm olarak duvar askılarını da tercih edebilirsiniz. Her ne kadar tavan askıları kadar geniş bir depolama alanı yaratmıyor olsalar da, doğru bir uygulamayla duvar askıları da hayli kullanışlı olabilmektedir. Özellikle süzgeç, sahan ve buna benzer orta büyüklükteki malzemeler için duvar askıları so derece elverişlidir.

3- Tekli ve çoklu raflar

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Raflar, evinizdeki hemen her türden fazlalık için oldukça pratik ve kullanışlı çözümlerdir. Çoğu kez kendi başınıza monte edebileceğiniz basit raflarla evinizin her bölümüne ekstra depolama alanı kazandırabilirsiniz. Bu durum elbette mutfağınız için de geçerlidir. Mutfağınızın müsait bir bölümünde bağımsız tekli raflar kullanabileceğiniz gibi, bu örnektekine benzer birkaç raftan oluşan ve yere basan basit bir çoklu raf grubu da yaratabilirsiniz. Bunları yaparken dikkat edeceğiniz nokta, rafları olabildiğince sağlam tutmanız ve üzerlerine fazla ağırlık koymaktan kaçınmanızdır. Aksi halde raflarınız eğilebilir, daha kötüsü üzerlerindeki eşyalar devrilebilir.

4- Alternatif çekmece uygulamaları

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Çekmece dendiğinde aklımıza genellikle dört köşeli ve alt alta sıralanmış bir bölmede bulunan geleneksel çekmeceler gelir. Bu da aslında oldukça doğaldır. Ama aslında bir çekmece mekanizmasını hemen her türlü boşluğa uygulayabilir ve ekstra depolama alanı yaratabilirsiniz. Bu örnekteki sıradışı model oldukça marjinal bir uygulama olmakla birlikte aynı zamanda da son derece şık. Siz de kendi mutfağınıza uygun özgün çekmeceler tasarlayabilirsiniz.

5- Mutfak içinde bir mutfak

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Mutfak dolaplarınız yetmiyorsa yeni bir mutfağa ne dersiniz? İkinci bir mutfak, mutfak işlerini ve özellikle de yemek yapmayı seven hemen herkesin ortak hayalidir. Eğer eviniz bunun için yeterli büyüklükeyse siz de salonunuza ya da evinizin üst katına bunun gibi basit bir mutfak koymayı deneyebilirsiniz. Böylece fazla mutfak eşyalarına yer açtığınız gibi basit mutfak işleri için ikinci bir alternatifiniz daha olur.

6- Kahve barı

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Mutfağınızda çok büyük bir alan açmasa bile en azından belli konudaki ürünleri bir arada el altında tutabilecek bu kahve barı, son derece basit konstrüksiyonuyla da sizin için basit bir kendin-yap projesi olabilir. Üstelik son derece şık bir seçenek!

7- Mutfakta bir gardrop

Mutfak Dolapları Yetmeyenlere 7 Çözüm
Mutfağınızın genişliği yeterli ise mutfak dolabı konusunu baştan aşağı yeni bir perspektifle ele almanız da mümkün. Bu örnekte, mutfağın bir bölümü tam anlamıyla dev boyutta bir gardroba benzer sıradışı bir mutfak dolabıyla donatılmış. Bu dolabın en önemli özelliği ise kapıları kapandığında bir duvara dönüşerek bütün mutfak dolabı karmaşasını ortadan kaldırması.
Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:Homify