DekorasyonDünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Son Güncellenme:

.

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Sakız duvarı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletindeki Seattle şehrinde yer alıyor. Pike Place Market'in altındaki dar bir sokakta bulunan duvar rengarenk görüntüsü ile dünyanın her köşesinden turisti kendisine çekiyor. Duvar, meraklı ziyaretçilerin kendi sakızlarını yapıştırmasıyla sürekli büyümeye devam ediyor. Renkli sakızlarla süslü duvar özgün ve şaşırtıcı görünümüyle büyük bir sanat eserini andırıyor.

Haberin Devamı

Doğaçlama bir gösterinin mirası

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Sakız duvarının ortaya çıkışı da bir tiyatro gösterisine dayanıyor. Duvara ilk kez Post Alley’s Market Tiyatrosu'nda sahnelenen doğaçlama bir gösteri sırasında sakız yapıştırılıyor. Unexpected Productions ekibi Seattle Theatresports isimli doğaçlama komedi gösterisi sırasında çiğnedikleri sakızları tuğla duvara yapıştırıp içlerine de bozuk para sıkıştırıyor. Görenlerin hemen ilgisini çeken sakız duvarı zamanla büyüyor ve dar sokağın diğer kısımlarına doğru genişliyor.Bugün milyonlarca sakızın kapladığı duvar günümüzde Seattle şehrinin sembolleri arasında yer alıyor. Ziyaretçilerin katkısı ile büyüyen duvarda sakızlarla yapılmış küçük sanatsal şekiller de dikkat çekiyor. Elbette uzun süre duvarda kalan çürümüş sakızların kokusundan rahatsız olan insanlar da çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Seattle Belediyesi, şikayetler nedeniyle duvarı defalarca sakızlardan arındırmaya çalıştı. En son 2015 yılında Pike Place Market Koruma ve Geliştirme Kurumu duvarı baştan aşağıya temizledi. Ancak yerel halk ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler, temizlenen duvara tekrar sakız yapıştırmaya başladı. Böylece duvar yeniden birbirinden renkli sakızlarla kaplandığı ilginç haline geri döndü.

Rengarenk görsel şölen

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

İlham verici bir görünüme sahip olan duvar, fotoğraf çekmeyi sevenlerin de gözdesi. Bu renk cümbüşünü yakından görmeye gelen ziyaretçilerin önünde bol bol selfie çektiği duvar, iyi bir arka plan görevi görüyor. Sakız duvarının ziyaretçileri, kendi sakızlarını yapıştırdıkları esnada fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Şehrin sanatsal ve turistik bir sembolü haline gelen sakız duvarı yıllardır şöhretini kaybetmiyor ve görülmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Dünyanın En Eğlenceli Duvarlarından Biri: Sakız Duvarı

Kendine has bir üne sahip olana sakız duvarı, kimilerine tuhaf gelebiliyor. Farklı bir turizm potansiyeli barındıran duvar renkli ve dinamik görüntüsü ile öne çıkıyor. Sıcakta uzayan sakızlar ve sakız yapıştıranların yaptığı değişik şekiller duvarın günden güne değişmesini sağlıyor. Orijinalliğini her zaman koruyan duvar, bugün Seattle şehrinin en önemli turistik noktalarından birine dönüştü.Sakız duvarını görmek için Seattle şehir merkezine gitmeniz gerekiyor. Duvar, şehir merkezindeki ünlü bir halk pazarı olan Pike Place Market’in ana kapısının hemen yanında yer alıyor. Sakızlarla kaplanmış duvar, oldukça dar bir sokakta sizleri karşılıyor.