GündemMSB'nin bilgilendirmesi TT oldu! 'Hazırız mesajı'

MSB'nin bilgilendirmesi TT oldu! 'Hazırız mesajı'

04.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail saldırılarının bölgesel bir savaşa yol açma ihtimaline karşı gereken tedbirlerin aldığını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK), bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir” dedi.

AYDIN HASAN / ANKARA - İsrail’in Lübnan’a saldırısı sonrası İran’ın da İsrail’i füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaliyle ilgili sorulara yanıt veren MSB kaynakları, şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Millî Savunma Bakanlığı ve TSK olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz. İsrail’in insanlık dışı ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıları uluslararası güvenliği, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeyi sürdürmektedir. Gelinen durum; İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. TSK’mız, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir.” 

Tahliye hazırlığı tamamlandı 

Bakanlık kaynakları, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliye edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya da, “Daha önce birçok tahliye harekâtını başarıyla icra eden TSK’mız, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan güvenli şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır. Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılacaktır” yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

12 terörist sınırda yakalandı

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, son bir haftada 58 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, böylece, yılbaşından bu yana etkisiz kılınan terörist sayısı 2.107’ye (Irak 1.087 / Suriye: 1.020) ulaştığını bildirdi. Aktürk, “Dünya standartlarında güvenliği sağlanan hudutlarımızda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmış, 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12’si terör örgütü mensubudur” bilgisini verdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TT OLDU

Cumhur-başkanlığı’nın dışında sosyal medyada ilgi görmede, bakanlıklar arasında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ilk sırada yer alıyor. MSB’nin X platformundaki takipçi sayısı 3.5 milyon civarında.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, perşembe günleri yerleşkenin içinde bulunan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenliyor. Saat 10.00’daki Bilgilendirme toplantısının Tuğamiral Aktürk tarafından yapılan sunum bölümü, saat 12.00’den sonra bakanlığın sosyal medya hesapları üzerinden de yayınlanıyor. 

Milli Savunma Bakanlığı, bilgilendirme toplantısı nedeniyle dün X’te Trend Topic (TT) Türkiye sıralamasında ikinci sıraya kadar yükseldi. MSB, geçen hafta TT listesinde birinci sıraya çıkmıştı. Alınan bilgiye göre; Eylül ayında Milli Savunma Bakanlığı, bakanlıklar arasında X ve Facebook ortamında birinci sırada yer aldı. İnstagram’da ise İçişleri bakanlığı birinci, Milli Savunma Bakanlığı ikinci oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın özellikle X ortamında TT olmasında, takipçi sayısının fazla olması, gündemdeki konuların etiketlenmesi ile beğenilerin etkisinin önemli olduğu belirtildi.  

Haberin Devamı

Basın bilgilendirme toplantısının bilgi verilen konularda sosyal medya ortamındaki dezeformasyonu önlemede de etkisinin olduğu belirtildi. 

Yazarlar