MimarlıkKüçük Çaltıcak Halk Plajı

Küçük Çaltıcak Halk Plajı

27.08.2024 - 22:35 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Konyaaltı sahilinde Tamirci Architects tarafından tasarlanan Küçük Çaltıcak Halk Plajı, halkın kullanımına sunulacak rekreasyon ve dinlenme merkezi olarak tanımlanmış; projede doğal dokuya eşlik eden, sürdürülebilir çözümler aranmış.

Küçük Çaltıcak Halk Plajı

Tamirci Architects tarafından tasarlanan Küçük Çaltıcak Halk Plajı, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan atıl durumdaki yaklaşık 200.000 metrekare büyüklüğünde mesire alanının yeniden düzenlenmesini kapsıyor. Doğası ve farklı özellikteki sahilleri ile turizm odağı potansiyelini her daim yüksek tutan Akdeniz coğrafyası, 18 derecelik yüksek yıllık sıcaklık ortalaması ile diğer turizm bölgelerinden ayrışıyor. Yeni bir işlevlendirme stratejisi ile başlanan dönüşüm projesi; alanın karakteristik özelliklerini vurgulamaya dönük olarak ele alınmış. Küçük Çaltıcak Halk Plajı projesi, halkın kullanımına sunulacak rekreasyon ve dinlenme merkezi olarak tanımlanmış; doğal dokuya eşlik eden, sürdürülebilir çözümler aranmış. Mesire alanı içerisindeki günübirlik kamp ve karavan park alanları önerilerek bütüncül bir vaziyet planı oluşturulmuş.

Haberin Devamı
1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Yer seviyesinden kısmen yüksekte yer alan ahşap bazalar üzerinde şekillenen kapalı mekanlar yine doğal ahşap saçaklar ile örtülenmiş. Yapı, yaklaşma sınırı içerisinde denize paralel yerleşen bir mekan dizgisi, geçirgen ve yarı-açık bir örüntü oluşturuyor.