Ekonomi ‘Teknoloji fırsatını iyi değerlendirin’

‘Teknoloji fırsatını iyi değerlendirin’

03.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi’nin 22. dönem lisans ve 25. dönem lisansüstü mezuniyet töreni, üniversitenin Tuzla kampüsünde gerçekleştirildi.

‘Teknoloji fırsatını iyi değerlendirin’

977 öğrencinin mezun olduğu törene, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da katıldı. Güler Sabancı, mezunlara yönelik konuşmasında geçen yıl yapay zeka tarafından hazırlanan konuşmasını hatırlatarak şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu sene de yapay zekaya ‘Gençlere neler tavsiye etmeliyim?’ diye sorduk. Çok uzun bir liste ile karşılaştım. Önemli bulduğum bazı cevapları sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünyamız büyük bir dönüşüm içerisinde, dijitalleşiyor ve bu dönüşüm, tüm ihtiyaçları köklü bir şekilde değiştiriyor. Yapay zeka, büyük veri, otomasyon gibi teknolojiler, iş dünyasında devrim yaratıyor.

Sabancı Üniversitesi mezunları olarak kazandığınız disiplinler arası düşünme yeteneğiniz, kısır döngülerden uzaklaşmanıza ve daha kapsamlı, yaratıcı çözümler geliştirmenize olanak sağlıyor. Bunun için her zaman bilimsel verilere dayalı kararlar alın, veriye dayalı düşünme alışkanlığınızı sürdürün ve araştırma yapmaktan çekinmeyin.

Haberin Devamı

Teknolojinin getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendirirken, olası tehditlere karşı da hazırlıklı olmalısınız. Yapay zekanın etik kullanımı, veri gizliliği ve siber güvenlik konularında duyarlı olun.”

Yazarlar