EkonomiRain, 110 milyon dolar yatırım aldı

Rain, 110 milyon dolar yatırım aldı

19.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye kısa bir süre önce giriş yapan kripto varlık platformu Rain, 10 Ocak'ta gerçekleşen B serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım aldı.

Rain, 110 milyon dolar yatırım aldı

EKONOMİ SERVİSİ - Paradigm ve Kleiner Perkins'in ortak liderliğinde yürütülen yatırım turuna Coinbase Ventures, GFC, MEVP, Cadenza Ventures ve CMT Digital katıldı. Rain’in bu yatırımı, başta Türkiye olmak üzere faaliyette bulunduğu tüm ülkelerde lisans almak, farklı bölgelere açılmak, teknolojisini geliştirmek ve ekibini büyütmek için kullanacağı açıklandı. Açıklamada, “Bölgesel genişleme planlarının odağına Türkiye’yi alan Rain, blockchain ve yeni nesil finansal hizmetler alanında Türkiye’nin bölgesel merkez olmasına destek olmayı amaçlıyor. 2021’de Türkiye’deki çalışmalarını hızlandıran Rain, öz sermayesini 50 milyon TL’ye yükselterek ülkemizdeki büyümesini sürdürdü” ifadelerine yer verildi. Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır da şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Rain olarak bankacılık sektörü temsilcileri ile güçlü ilişkilerimiz ve yasal düzenlemelere tam uyum konusundaki hassasiyetimiz herkesin güvendiği bir yapı inşa etmemizi sağladı. Bunun yansıması olarak da dünyanın çok önemli kurumlarından 110 milyon dolar gibi oldukça büyük bir yatırım aldık. Bu yatırım sayesinde Türkiye'deki büyüme hedefimize odaklanmaya devam edeceğiz. Türkiye’de kripto alanında regülasyonların konuşulduğu şu günlerde Rain’in önceliği herkesin kripto varlıklara güvenli şekilde erişmesini sağlamak ve regülasyonlara uyumdur. Rain, konusunda uzman global bir teknoloji kaynağına sahip. Alınan yatırımdan inovasyon ve kullanıcı güvenliğini geliştirmek, ayrıca Rain’in Türkiye pazarındaki büyümesini desteklemek için faydalanılacak.”