EkonomiMadencilik sektörü OVP ile hızlanacak

Madencilik sektörü OVP ile hızlanacak

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Batal ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü.

Madencilik sektörü OVP ile hızlanacak

Madencilikle ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantı hakkında bilgiler paylaşan Eyüp Batal, “Bu görüşmede sektörümüzün talep ve önerilerini Sayın Cevdet Yılmaz’a iletme fırsatı bulduk. Yasa ile düzenlenmiş ve kazanılmış hakların korunması, üretime ara veren maden işletmelerinden alınan bedellerin tatil süresince alınmaması ve Orta Vadeli Program’da (OVP) madencilik sektörüne yönelik açıklanan hedeflerin hayata geçirilmesi konuları önemli gündem başlıklarımız arasındaydı” dedi. 

Haberin Devamı

İzin süreci kısalacak 

Özellikle OVP’de yer alan ‘Tüm tabii kaynak yönetim sistemlerinin tek elden yönetilmesine yönelik gerekli düzenlemeler yapılacaktır’ maddesinin hayata geçirilmesinin sektör açısından çok önemli olduğunu ilettiklerini vurgulayan Batal şöyle devam etti: “Böylece, madenciler 27 ayrı kurumdan izin almadan tüm süreçlerin ‘tek durak ofis’ mantığıyla yönetildiği bir modelle ilerleyebilecektir. 27 farklı kurumdan alınan izinlerle birlikte ödenen bedellerin de artık madenciyi ciddi şekilde zorladığını, bu bedellerin makul seviyelere çekilmesini talep ettik. Ayrıca, madencilere geçmiş dönem ödemeler konusunda destek verilmesi taleplerimiz arasında yer aldı.”