EkonomiKahvaltılığın hepsi deprem bölgesinden

Kahvaltılığın hepsi deprem bölgesinden

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Boğazı’nda günde 3 sefer tur yapan Siyah Vapur (Le Vapeur Magique), 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından kadınlara istihdam yaratabilmek için destekte bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre yılda 120 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan vapurda tüketilen malzemelerin tamamına yakını Hatay’daki depremzede kadınlardan satın alınıyor.

Kahvaltılığın hepsi deprem bölgesinden

Le Vapeur Magique vapuru işletmecisi Elif Tanrıverdi, kahvaltı malzemelerinin depremzede kadınlardan satın alınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kahvaltı ürünlerini birinci elden satın alma fikrinde karar kıldık. Hemen araştırmalarımızı yaptık. Ürünler çok beğenildi. Hatay’dan gelen ürünlerin yanına İstanbul’dan alınan bazı ürünler de koyuyorduk. Hatay’dan gelen malzemelerin tamamen tüketildiğini görünce bu projeye çok önem vermeye başladık. Bir yılda 120 bin kişiyi ağırlıyoruz. İki kahvaltı turu yapıyoruz. Bir yılda tüketilen 20 tonluk peynir, zeytin, baharat çeşitleri ile tereyağını depremzede kadınlardan aldık. Kahvaltı malzemelerini direkt üreticisinden alıyoruz. Tarladan direkt vapura geliyor. Aracı olmadığı için ürünü normal fiyatın altında alıyoruz. Bir de yıllık tükettiğimiz 20 tonluk malzemeyi üretici kadınlardan peşin alıyoruz. Dışarıdaki restoranlar gibi kahvaltıya her ay zam yapmak zorundan kalmıyoruz. Şu anda bir kişilik kahvaltı fiyatımız 395 TL. Bir ay sonra fiyat yine aynı. Bunun en büyük nedenlerinin başında aracısız aldığımız kahvaltılık ürünlerden kaynaklanıyor.”