Ekonomi Açılışını Erdoğan bugün yapacak! 50 dakikalık yol, 5 dakikaya düşüyor

Açılışını Erdoğan bugün yapacak! 50 dakikalık yol, 5 dakikaya düşüyor

11.10.2022 - 09:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki yol ve Assos, Troya Tünelleri'nin açılışını gerçekleştirecek. Dev projeyle birlikte 50 dakika süren yol 5 dakikaya düşmüş olacak.

Açılışını Erdoğan bugün yapacak 50 dakikalık yol, 5 dakikaya düşüyor

Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde yapımı tamamlanan 'Assos' ve 'Troya' tünellerinin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katılacağı törenle açılacak. Tünellerin açılmasıyla birlikte 50 dakika süren yol, 5 dakikaya inecek.

Haberin Devamı

Açılışını Erdoğan bugün yapacak 50 dakikalık yol, 5 dakikaya düşüyor

Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde 2016 yılında başlanan bölünmüş yol ve tünel çalışmaları tamamlandı.

Yapımı biten 1700 metre uzunluğundaki 'Assos' ve 4 bin 17 metre uzunluğundaki 'Troya' tünellerinin açılışı, 11 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katılacağı törenle açılacak.

 

50 DAKİKALIK YOL 5 DAKİKAYA DÜŞECEK

'Assos ve 'Troya' tünellerinin açılmasının bölgedeki turizm hareketliliğine, ekonomisine, lojistiğine katkı sağlaması bekleniyor. İki tünelin açılmasıyla karbon salınımının da yıllık 3 bin 65 ton azalması öngörülüyor.

Küçükkuyu Tünelleri, dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.