EğitimTalkback Nedir, Nasıl Kullanılır? Talkback Açma Ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Talkback Nedir, Nasıl Kullanılır? Talkback Açma Ve Kapatma Nasıl Yapılır?

07.04.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:

Talkback, kelimesini ilk duyduğunuz zaman ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bir araştırma yapmanız gerekebilir. Siz de talkback kelimesini duyduysanız ve anlamını bilmiyorsanız öncelikli olarak ne manaya geldiğini öğrenmek isteyeceksinizdir. Talkback nedir, nasıl kullanılır? Talkback açma ve kapatma nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detylar.

Talkback Nedir, Nasıl Kullanılır Talkback Açma Ve Kapatma Nasıl Yapılır

Talkback, görme engelli kullanıcılar için Android cihazlara yüklenen bir uygulama olarak bilinmektedir. Android telefonlara yüklü halde bulunan talkback, sunduğu sözlü geri bildirimler sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan bir uygulama olarak ifade edilebilir. Ayarlar kısmına girip talkback uygulamasını aktifleştirerek kullanım için hazır hale getirmeniz ve kullanmaya başlamanız da mümkündür.

Haberin Devamı

Talkback Nedir, Nasıl Kullanılır?

Talkback, Android telefonlarda kullanılmakta olan ve erişilebilirlik ile ilgili olduğu söylenen bir uygulama olarak ifade edilebilir. Eski sürüme sahip olan Android işletim sistemli telefonlarda, google play store üzerinden ayrıca indirilmesi gerekir. Ancak yeni telefonlarda yüklü olarak gelmekte olan talkback, erişilebilirlik menüsü üzerinden aktifleştirilerek kullanıma hazır hale getirilir.

Görme engelli olan kişiler için veya çok az görebilen kişiler için talkback uygulaması oldukça fazla kolaylık sağlayan bir uygulama olarak ifade edilebilir. Telefonu kullanmak için bir kolaylık sunan uygulama sayesinde görme engelli kişilerin kullanımını kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

Haberin Devamı

Talkback Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Yeni sürümlü android telefonlarda talkback açmak için öncelikli olarak ayarlar kısmına girilmesi gerekir. Sonrasında ise telefonun erişilebilirlik menüsüne girilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda erişilebilirlik ayarlarından talkback etkinleştirildikten sonra sesli bir şekilde bildirimler ile birlikte telefon kolay bir kullanım sunmaktadır.

Talkback özelliğini hem açmak için hem de kapatmak için ayarlar bölümüne girilmesi gerekir. Üstüne iki kere tıklayarak veya çubuğu sağa doğru kaydırarak özelliği kolay bir şekilde aktifleştirebilirsiniz.