EğitimSuit Oda Ne Demek? Konaklamada Suit Oda Ne Anlama Gelir?

Suit Oda Ne Demek? Konaklamada Suit Oda Ne Anlama Gelir?

22.03.2021 - 03:57 | Son Güncellenme:

İngilizce bir kelime olan ''Suit'' kelimesi diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu kelimenin sözlük anlamı geniş odadır. Otellerdeki en lüks, geniş ve pahalı odalar kral dairesi ya da suit oda olarak tanımlanır. Suit oda ne demek? Konaklamada suit oda ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Suit Oda Ne Demek Konaklamada Suit Oda Ne Anlama Gelir

Suit odalı oteller ve konaklama tesisleri genellikle turistlerin yoğun olduğu şehirlerde yer alır. Örneğin ülkemizde en fazla suit odaya sahip olan oteller İstanbul, İzmir ve Muğla'dadır. Dünya genelinde ise Paris, Amsterdam, Milano ve Monaco şehirler, lüks ve geniş odalarıyla meşhurdur.

Suit Oda Ne Demek?

Bir yatak odası, bir oturma odası ve bir holden oluşan lüks otel odalarına suit oda denir. Bu odaların ortak özelliği girişinde hol bulunmasıdır. Genellikle en üst katlarda olan suit odalar manzaralı ve jakuzilidir. Bazılarında ısıtmalı jakuziler de bulunur.

Konaklamada Suit Oda Ne Anlama Gelir?

Konaklamada suit oda, bir ev gibi dekore edilmiş olan geniş otel odası anlamına gelir. Bu odaların fiyatları diğer odalara oranla çok daha yüksektir.