EğitimSosyal Güvenlik Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar?

Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar?

27.03.2022 - 03:29 | Son Güncellenme:

Sosyal güvenlik bölümü, öğrenciler açısından merak edilen ve takip edilen bölümlerin arasında yer almaktadır. Sosyal güvenlik bölümü nedir? Sosyal güvenlik bölümü mezunları ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar


Sosyal güvenlik bölümü, kamu ve özel işletmelerin bilgisayar teknolojisinden destek alınarak sosyal ilişkilerin ve mantık hesaplama konularında başarılı sonuçlar alınmasına sağlayan işlemlerini bütünlüğü olarak tanımlamak mümkün olacaktır.

Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir?

Sosyal güvenlik bölümü, kamu ve özel işyerlerinin çalışan sayısına bağlı olarak, özlük işlerinin ve sigorta takibi gibi birçok işlemleri yerine getiren bölümler olarak yer almaktadır. Bunların arasında mesleki beceri programlarının belirlenmesi ve eğitimlerin sağlanması açısından teknik olarak yardımcı olmaktadır.

Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

Özel ve kamu işyerlerinde insan kaynakları bölümünde çalışmak

Muhasebe ve personel özlük işlemlerinin takibi ve kayıt edilmesi

Halkla ilişkiler bölümü

Sigorta takibi işlemleri

Sosyal hizmeti meslek elemanı

Uzman yardımcısı

Araştırmacı

Denetleme yardımcısı

Yönetici

Sosyal Güvenlik Bölümü İş İmkanı

Son dönemlerde birçok işyeri tarafından aktif talebin oluştuğu meslek grupları arasında yer alan sosyal güvenlik mezunları, ilgili üniversite programları yer almaktadır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite eğitimleri mümkün olan bölüm, önemli bir paya sahiptir. Devlet kanalları ve özel işletme kanallarında, işlerin takibi için yüksek talep edilen işgücü arasında yer almaktadır. En önemli yapmış oldukları işlere bakılacak olursak, çalışanları özlük dosyaların hazırlanması ve kayıt edilmesi olarak geçmektedir.