EğitimSekte Nedir, Nasıl Yapılır? Kur-An'ı Kerim'de Kaç Sekte Vardır?

Sekte Nedir, Nasıl Yapılır? Kur-An'ı Kerim'de Kaç Sekte Vardır?

15.03.2022 - 15:57 | Son Güncellenme:

Sekte, sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle sıklıkla kullanılmasından dolayı da önem taşıyan terimler arasındadır. Bu bakımdan Sekte nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sekte nedir, nasıl yapılır? Kur-an'ı Kerim'de kaç sekte vardır detaylarıyla derledik.

Sekte Nedir, Nasıl Yapılır Kur-Anı Kerimde Kaç Sekte Vardır

 Sekte, susmak ya da nefes almadan iki nağme arasını ayırmak anlamında kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Sekte Nedir, Nasıl Yapılır?

 Sekte, susmak ya da iki nağme arasını nefes almadan ayırmak anlamına gelen bir kelimedir. Kur-an'ı Kerim'de ise sekte, iki kelime ya da iki harf arasında nefes alıp vermeden kısa bir süre durmak anlamındadır. Kur-an'ı Kerim okurken sekte yapılacak olan harfin ya da kelimenin üzerinde durulur ve nefes almada kısa süre beklenir sonrasında okumaya devam edilir. Bekleme süresi vakıf süresinden azdır ve bu süre okuyuş hızına göre değişir. Bir yerde sekte yapılması için bir harften bir harfe vekfedilmeden geçilecekse yapılır. Yalnızca sakin harf ya da kelime üzerinde sekte yapılır.

 Kur-an'ı Kerim'de Kaç Sekte Vardır?

 Kur-an'ı Kerim'de kaç sekte olduğu ve nerelerde bulunduğu merak edilen durumlardan biridir. Kur-an'ı Kerim'de dört sekte olduğu bilinmektedir. Bunlardan biri Kehf suresinde, ikincisi Yasin suresinde, üçüncüsü Kıyame suresinde ve sonuncusu da Mutaffifin suresindedir. Bu surelerdeki kelimelerde durulmadan geçilerek yapılır çünkü bu kelimelerin cezimleri asıldır ve bu kelimeler ayrılmaz. Kelimelerde durulmadığı zaman da sükun belirtmek için sekte yapılması caizdir.