EğitimPromote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Promote Etmek Ne Demek?

Promote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Promote Etmek Ne Demek?

13.07.2022 - 01:27 | Son Güncellenme:

İşinde yükselmek, bir üst seviyeye geçmek ve level atlamak promote demektir. Promote, İngilizce bir sözcüktür. İngilizce kelimelerin dilimizde yaygın olarak tercih edilmesinden dolayı promote kelimesi de sıkça kullanılmaktadır. Özellikle kariyer ve iş yaşamında daha sık rastlanılan bu sözcük plaza hayatına aittir denilebilir. Promote hakkında tüm detayları derledik.

Promote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Promote Etmek Ne Demek

Promote, İngilizce bir kelimedir. Kariyer hayatından bazı durumlarda Türkçe kelimeler yerine İngilizce yada yabancı sözcükler daha fazla tercih edilmektedir. Promote kelimesi de Türkçesine oranla yine fazlaca tercih edilen yabancı bir kelimedir.

Promote Ne Demek?

Promote, iş yaşamında bulunan kişilerin daha fazla hakim olduğu ve daha sık işittiği bir sözcüktür. Çünkü promote yükselmek anlamına gelir. Kariyer hayatından yükselmek demek terfi etmek demektir. Promote aynı zamanda terfi anlamına da gelir.

Promote TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Promote kelimesi için TDK sözlüğünde yer alan açıklama desteklemek, yükselmek ve terfi şeklindedir.

Promote Etmek Ne Demek?

Promote, terfi ve yükselmek anlamına gelen bir sözcüktür. Bu durumda promete etmek tabiri de terfi etmek ya da terfi almak anlamlarına gelmektedir.