EğitimMiras Ne Demek? Miras TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Miras Ne Demek? Miras TDK Sözlük Anlamı Nedir?

30.08.2022 - 15:16 | Son Güncellenme:

Miras, ölen kişinin yakınlarına bıraktığı para veya servet olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca kalıtım yoluyla gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilmektedir. Peki, miras ne demek? Miras TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Miras Ne Demek Miras TDK Sözlük Anlamı Nedir

Miras, Türkçede varis olunan şey, kalıt anlamları bulunmaktadır. Hukuksal açıdan miras kelimesi çok fazla kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir kelime olan miras, hukuki ilişki bakımından ayrı bir öneme sahip olmaktadır. Herhangi bir kişinin ölümü ile birlikte mirasçılarına malları, borçları ve hakları, miras olarak kalmaktadır.

Miras Ne Demek?

Miras, bir kuşağın kendinden sonraki kuşağa bıraktığı şey anlamı bulunmaktadır. Kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet, mirasçılar arasında yer almaktadır. Yasal mirasçıların belirlenmesi, zümre sisteminin bir getirisi olmaktadır. Miras sahibinin varisi olmaması durumunda, tüm mallar devlete geçmektedir.

Miras TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Miras kelimesi için TDK sözlük anlamına bakıldığında, birine ölen yakınından kalan tereke ve bırakıt olarak değerlendirilmektedir. Daha az kullanılan anlamı, kalıtım yolu ile geçen özellikler olmaktadır. Bir nesil, kendinden sonraki nesle kültürel miras bırakabilmektedir.