EğitimMeriç Nehri Nerede? Nereye Dökülür Ve Hangi Ülkelere Yakındır?

Meriç Nehri Nerede? Nereye Dökülür Ve Hangi Ülkelere Yakındır?

13.01.2022 - 01:11 | Son Güncellenme:

Meriç Nehri büyük olmasından dolayı ülkemizde merak edilen nehirler arasındadır. Özellikle uzunluğu ve büyüklüğü bakımından öğrenciler ve ülkemizde yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılan nehirlerden biridir. Bu bakımdan Meriç nehri nerede öğrenebilir ve bu bilgiyi istediğiniz yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Meriç nehri nerede? Nereye dökülür ve hangi ülkelere yakındır sizler için derledik.

Meriç Nehri Nerede Nereye Dökülür Ve Hangi Ülkelere Yakındır

 Meriç nehri Balkanların en büyük nehirlerinden biridir ve aslında Bulgaristan'da bulunmaktadır. Meriç nehri Bulgaristan'dan doğar ve Edirne'den geçerek Ege Denizine dökülür. Bulgaristan ve Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan'dan da geçtiği için bir havzası da Yunanistan'da bulunur.

Haberin Devamı

 Meriç Nehri Nerede?

 Meriç nehri Bulgaristan'da bulunmaktadır. Uzunluğu 480 km olarak Meriç nehri Balkanlar'ın en büyük nehirlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Meriç nehri Bulgaristan'dan doğar fakat Edirne'den geçerek Ege Denizine dökülür.

 Meriç nehri havzalarından biri de Yunanistan'dan geçmektedir. Meriç nehri Bulgaristan'dan doğarak Ege Denizine dökülen bir nehir olarak bilinmektedir. Bulgaristan'da doğan en büyük nehir özelliğini taşıyan Meriç nehri Türkiye'de bulunan 10. en büyük akarsu olarak kabul edilmektedir.

 Meriç Nehri Nereye Dökülür ve Hangi Ülkelere Yakındır?

 Meriç nehri Bulgaristan'dan doğmakta ve Türkiye ile Yunanistan'ın sınırını ayırmaktadır. Bulgaristan üzerinden akmaya başlayan Meriç nehri Edirne'den ülkemize girerek Ege Denizine doğru akmaya devam eder. Türkiye'deki en büyük 10. akarsu olarak kabul edilen Meriç nehri aynı zamanda Bulgaristan'da doğan en büyük nehir olma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

 Hırçın bir nehir olmasından dolayı kıyılarına da zarar veren bir nehirdir. Meriç nehri Bulgaristan'da bulunur ve Türkiye ile Yunanistan'dan da geçer. Uzunluğu 480 km olan nehir oldukça hırçındır ve geçmiş olduğu kıyılara zarar verme özelliğine de sahiptir. Meriç nehri ülkemizdeki 10.en büyük akarsu olma özelliğine de sahiptir.