EğitimKurut Nedir, Nasıl Yapılır? Kurut Faydaları Nelerdir?

Kurut Nedir, Nasıl Yapılır? Kurut Faydaları Nelerdir?

01.03.2022 - 16:24 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmek sorunsuz yaşamak için son derece önemli bir kuraldır. Bu kuralı çiğnemek birçok sorunla uğraşmak ve zamanın büyük bölümünü iyileşmeye harcamak demektir. Bu yüzden sağlıklı ürünler tüketip doğru bir şekilde beslenmek gerekiyor. Kurut sağlık açısından önemli bir gıda ürünüdür. Tüketildiğinde birçok vitamin alınmış oluyor. Bundan dolayı biz de kurut nedir, nasıl yapılır? Kurut faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kurut Nedir, Nasıl Yapılır Kurut Faydaları Nelerdir

Kurut sür ürünleri arasında oldukça besleyici ve vitamin açısından zengin bir üründür. Ayrıca severek tüketilen bir gıda olarak da öne çıkıyor. Kurut yayık altı ayranından veya da yoğurttan yapılan, uzun süre dayanabilen fermente bir üründür.

Haberin Devamı

 Kurut Nedir, Nasıl Yapılır?

 Kurut yoğurt ya da yayık altı ayranından elde edilen ve uzun süre saklanabilen fermente bir süt ürünü olarak ifade ediliyor. Kurut yoğurdun süzülüp koyulaştırılarak, tuz, yağ/ krema ile karıştırılıp güneş altında kurtularak yapılmaktadır. Bunun dışında kurut yayık altı ayranından da süzme ve pıhtılaştırma yöntemleri ile elde edilir.

 Kurut Faydaları Nelerdir?

 Kurut protein bakımından zengindir. Ayrıca önemli derecede yüksek kalsiyum, potasyum, fosfor içermektedir. Kurutma sırasında da laktik bakteriler bu ürüne dahil olarak daha da faydalı olmaktadır.