EğitimKompleks Ne Demek? Tdk'ya Göre Kompleksli Ve Komplekse Kapılmak Ne Demektir?

Kompleks Ne Demek? Tdk'ya Göre Kompleksli Ve Komplekse Kapılmak Ne Demektir?

27.04.2020 - 21:17 | Son Güncellenme:

Dilimize yabancı dillerden geçmiş pek çok kelime vardır. Kompleks kelimesi de o kelimelerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kompleks kelimesini ilk kez duyan kişiler TDK sözlüklerinde ve farklı kaynaklarda kelimenin ne anlama geldiğini merak etmektedirler. Kelimeyi ilk kez duyan kişiler son aylarda en çok araştırdığı kelimelerden biri de kompleks kelimesidir. Peki kompleks ne demek? TDK'ya göre kompleksli ve komplekse kapılmak ne demektir? İşte kompleks kelimesine dair tüm bilgiler.

Kompleks Ne Demek Tdkya Göre Kompleksli Ve Komplekse Kapılmak Ne Demektir

Kompleks kelimesi Fransızcadan geçmiş olan bir kelimedir. Dilimizde de Fransızcadan geçmiş olan bu kelimenin anlamı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde de kompleks kelimesine dair bilgi verilmiştir.

Kompleks Ne Demek?

Kompleks demek hemen kavranamayan ve anlaşılması güç olan anlamına gelmektedir. Ayrıca kompleks karmaşık veya karmaşa olarak da adlandırılmaktadır.

TDK'ya Göre Kompleksli ve Komplekse Kapılmak Ne Demektir?

TDK'ya göre kompleksli kompleksi olan kişi demektir. Karmaşık ve anlaşılmayan bir duruma sahip olan kişiye kompleksli denilmektedir. Kompleksli kelimesine dair Türk Dil Kurumu sözlüğünde ise örnek bir cümle yer almaktadır. Kompleksli kelimesine örnek cümle;
" Kompleksli olan insan bu aşağılık duygusunu örtmek için inadına yüksekten atar. "

TDK'ya göre komplekse kapılmak demek aşağılık duygusu hissetmek anlamını taşımaktadır. Aşağılık duygusunu hisseden kişilere komplekse kapılmış kişi denilmektedir. Komplekse kapılmaya dair örnek cümle de yer almaktadır.

Komplekse kapılmak için örnek cümle;

" Haklarında yazılan yüceltici eleştirileri de tam anladığımı söyleyemem. O zaman biraz komplekse kapılıyorum. "