31.08.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:
Bu çay özellikle Çinliler tarafından 2000 yıldır sağlık iksiri olarak tüketilmektedir. Kamboçya çayı, kombu mantarı isimli bir organizmanın fermantasyonu ile elde edilmektedir. Bu mantar düz şekillidir. Jelatine benzer bir zar yapısı bulunmaktadır.
Kamboçya Çayı Nedir?
Kamboçya çayı, Kombucha isimli bir mantardan elde edilmektedir. Bu mantar içerisinde çay ve şeker bulunan bir sıvı içerisine konulur. Burada sürekli bir şekilde üreme göstermektedir. Şeker, fermantasyonun hızlı bir şekilde olmasına yardımcı olmaktadır. Kamboçya çayı içerisinde bir takım faydalı bakteri ve mantar kolonileri bulunmaktadır. Fermantasyon işleminin bitmesinin ardından kombucha karbonatlaşır. Bu çay enzim, b vitamini, sirke, yüksek asit ve probiyotik içermektedir.
Kamboçya Çayı Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?
Kamboçya çayının insan vücudu için bir detoks etkisi bulunmaktadır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Karaciğerdeki oksidatif yaralanmaların önüne geçmeye yardımcı olur. Bu organın toksine maruz kalması halinde ise fizyolojilerinin korunmasına yardımcı olmaktadır.
Bunun yanında Kamboçya çayının sindirim sistemine de pek çok faydası bulunur. Antioksidan bakımından zengin olması nedeni ile sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise Kamboçya çayı içerisinde yararlı asitlerin olmasıdır. Bunun dışında içerisinde enzimler ve probiyotikler de bulunur.