EğitimForseps Nedir, Ne İşe Yarar? Forseps Ne Zaman Kullanılır?

Forseps Nedir, Ne İşe Yarar? Forseps Ne Zaman Kullanılır?

27.10.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

Foreps, sorunlu gerçekleşecek olan bazı doğumların daha kolay yapılabilmesi için kullanılır. Forseps, bebeğin anne rahminden dışarı doğru çekilebilmesi için kullanılacak olan özel bir alettir. Bu yönteme doğum doktoru gerekli gördüğü durumlarda başvurur. Forseps nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Forseps Nedir, Ne İşe Yarar Forseps Ne Zaman Kullanılır

 Foreps sayesinde zorlu ve uzun süren doğumlarda hem anne hem de bebek daha az riske girmiş olur.

Haberin Devamı

 Forseps Nedir?

 Foreps, sorunlu gerçekleşme ihtimali olan bazı doğumların daha kolay gerçekleşebilmesi için kullanılan bir alettir. Foreps, bebeğin anne rahminden dışarı çekilebilmesi için kullanılan alete verilen isimdir. 

 Forseps Ne İşe Yarar?

 Foreps, uzun süren doğum sürecinde hem annenin hem de bebeğin daha az riske girmesini sağlamak amacı ile kullanılan bir alettir. Foreps yöntemi, bebeğin kalp ritminde yaşanan değişikliklerde ya da göbek kordonunun sarkması sonucunda bebek için risk oluşturabileceği durumlarda sıkça tercih edilebilir. Bu yöntemle bebeğin daha az risk ile anne rahminden çıkarılması amaçlanır. 

 Forseps Ne Zaman Kullanılır?

 Doğum sırasında bebeğin kalp ritminde yaşanan düzensizlikler için Foreps kullanılır. Doğum yaptıran hekim gerekli gördüğü durumlarda Foreps kullanır. Aynı zamanda göbek kordonunun sarkarak bebek için risk oluşturabileceği bazı durumlarda da hekimler forseps kullanmayı tercih eder.

Haberin Devamı

 Doğum sürecinin erken aşamalarında ise olması gerekenden daha önce plasentadan ayrılan bebeklerin doğumunda da yaygın bir şekilde forseps kullanılır. Bu yöntem sayesinde hem annenin hem de bebeğin daha az riskle doğum sürecini tamamlaması sağlanır.