Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de bir ünlü kalp krizi veya pıhtı atması sonucu ölmesin, sosyal medya anında koyuyor teşhisi:

“Kovid aşısı yüzünden.”

Metin Arolat, 52’sinde kalp krizinden ölünce de aynısı oldu.

Şarkıcının aşı yaptırıp yaptırmadığından, yaptırdıysa hangi aşıyı tercih ettiğinden bi’haberler, ama geçirdiği kalp krizine neyin sebep olduğunu biliyorlar.

Söylentileri değil doktorları dinleyin

Bazen yapılan açıklamalar da sosyal medyadaki her şeyi bilenlerin değirmenine su taşıyor.

Arolat’ın arkadaşı Kaan Öztürk, “Mekana gelmeden önce serum takviyesi aldığını söylemiş. Aşıdan sonra kalp problemlerimiz aşırı arttı. Bir de üzerine sağlık hizmeti adı altında ne olduğu belli olmayan bir sürü şey yaşanıyor etrafımızda” derken Demet Sağıroğlu, şarkıcı için, “Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı” dedi.

Haberin Devamı

Serum takviyesinin ne olduğunu söylemeyen Öztürk, aşıları ve sağlıklı olmayan sağlık hizmetlerini potansiyel suçlu yaparken Sağıroğlu, “Ölüm diyeti” dedi.

Klinik kardiyolog Doç. Dr. Muhammed Keskin, şarkıcının son dakikalarına dair medyaya yansıyanlar üzerine şunları yazdı:

“Metin Arolat, kolunun uyuştuğunu söylemiş, ama biraz dinlenip tekrar sahneye çıkmış.

Hepimizi üzen bu olaydan sonra hatırlatmak istediğim birkaç nokta var.

Kalp krizlerinin yüzde 90’ından fazlası gizli değildir.

Ani başlayan ve hızla yükselen göğüs ağrısı, sırt ağrısı, karın ağrısı, sol kol ağrısı ve uyuşma, göğüste yanma veya baskı varsa ilk önce akla kalp krizi gelmeli.

Kalp krizinde kaybedilen her iki dakika ölüm riskini yüzde bir artırır.”

Arolat’ın çıktığı Hilton İstanbul Kozyatağı Nispet’in etrafı birkaç dakikada ulaşılacak hastanelerle dolu, ama zamanında yetiştirilemedi demek ki!

Arolat’a bir kez daha rahmet diledikten sonra diyeceğim şu:

Her kalp krizi ve pıhtı atmasıyla gelen ölümü aşılara bağlamak, ülkede bunca diyetisyen varken eş dost tavsiyesiyle ölüm diyeti yapmak yerine doktorların tavsiyelerine uymak şart.

Söylentileri değil doktorları dinleyin

Oyuncu Joey King ablasının kınasında

ABD’li oyuncu Joey King, kendisi gibi oyuncu olan 32 yaşındaki ablası Kelli King’in İstanbul’daki kına gecesine katıldı. Osman (Ozi) adlı Türkle evlenen ablasının düğününde kına yakıp göbek atan 25 yaşındaki oyuncu, bunları Instagram’ından şu notlarla paylaştı:

Haberin Devamı

“En çarpıcı kına gecesi. Ablamı ve eniştemi kutluyorum. Ağlamadan duramadım. Yeni ailemize en iyi ev sahiplikleri için teşekkür ederim.”

Aşkı için konuşma yasağı!

Brad Pitt (61) ve sevgilisi Ines de Ramon’la (31) ilgili ilginç bir iddia vardı MailOnline’da. Habere göre Ramon’un sevgilisiyle güven ilişkisi kurmak için başvurduğu yöntemmiş bu.

Mücevher yöneticisi Ramon, sevgilisinin onu şöhret için kullandığını düşünmemesi için ailesi, arkadaşları, hatta iş yaptıklarına kendisi ve Brad Pitt hakkında konuşma yasağı koydu. O yüzden, iki yıla yakındır süren Ramon ve Pitt’in ilişkileri hakkında basına hiç bilgi sızmadı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Mantığı kullanmayı reddeden biriyle tartışmaya girmek, bir cesede ilaç tedavisi uygulamaya benzer.” (Thomas Paine)