EğitimDts Nedir, Ne İşe Yarar? Dts Ses Kalitesi Nasıldır, Dolby Digital'den Farkı Nedir?

Dts Nedir, Ne İşe Yarar? Dts Ses Kalitesi Nasıldır, Dolby Digital'den Farkı Nedir?

29.03.2021 - 15:13 | Son Güncellenme:

DTS kelimesini duyduğunuz zaman size bir anlam ifade etmiyor olabilir. Siz de duyduğunuz kelimenin ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Genel olarak anlamını bilmediğiniz bir kelime duyduğunuz zaman ne manaya geldiğini ve hangi alanlarda kullanıldığını öğrenmek isteyebilirsiniz. DTS nedir, ne işe yarar? DTS ses kalitesi nasıldır, Dolby Digital'den farkı nedir? DTS hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını sizler için derledik.

Dts Nedir, Ne İşe Yarar Dts Ses Kalitesi Nasıldır, Dolby Digitalden Farkı Nedir

DTS aslında bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. Kelimenin açılımı ise Digital Theater Systems olarak ifade edilebilir. Bir ses sıkıştırma formatı olarak bilinmektedir. DTS aslında çok yaygın olarak bilinmekte olan Dolby Dijital’e büyük oranda benzerlik göstermektedir. DTS' de daha az oranda sıkıştırma uygulaması bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da ses kalitesinde daha az bir oranda azalma meydana gelir.

DTS Nedir, Ne İşe Yarar?

DTS, özellikle de dvd için kullanılmakta olan bir format olarak ifade edilebilmektedir. DTS destekli oynatıcıların üzerinde “DTS Digital Out” şeklinde bir ifade bulunur. DTS aslında özel diskler üretmekte olan bir firmadır. DTS içermekte olan disklerin aynı zamanda dolbby digital formatını da içerisinde bulundurduğu söylenebilir.

DTS, dosyalarını kullanmak için dts destekli bir player kullanmanız gerekecektir. Ayrıca DTS formatının dolby digital formatına oranla daha kaliteli bir şekilde ses verdiği söylenebilir. DTS formatı kayıpsız bir şekilde ses sıkıştırmaya yarayan bir format olarak ifade edilebilir.

DTS Ses Kalitesi Nasıldır, Dolby Digital'den Farkı Nedir?

DTS aslında Dolby digital kadar yaygın olarak kullanılmakta olan bir ses formatı değildir. Ancak DTS Digital Surround ile karşılaştırıldığı zaman da ses kalitesinin daha düşük olduğu söylenebilir. DTS daha yüksek bir oranda ses dosyalarında sıkıştırma yapar. Sıkıştırma oranı ve dosyaları da daha küçük olduğu için dolby digitalden farklıdır.