07.09.2022 - 17:17 | Son Güncellenme:
Dependency injection tekniği, bir yazılım tekniğidir. Hedef nesneyi olabildiğince özgürleştirmeyi amaçlamaktadır. Dependency injection, Türkçeye injeksiyon bağımlılığı olarak çevrilmiş olsa da bu tanım uygun görülmemektedir.
Dependency Injection Nedir, Ne Zaman Kullanılır?
Dependency injection tekniği, ileri yazılım mühendisliği hizmetidir ve sunulan servisi olabildiğince özgürleştirebilmeyi amaçlamaktadır. Programlama sisteminde kullanılmaktadır. Dependency injection, statik yönlendirme olarak da tanımlanabilmektedir. Bağımlılık bir nesne olarak düşünüldüğünde, hedef, A nesnesi geliştirilerek B nesnesini yaratmak olacaktır. Üç ana başlıkta tanımlanabilen Dependency injection tekniği,
Bağımlılar sınıfında, Yapıcı enjeksiyonu,
Parametre olarak kabul edilen setter injeksiyonu,
Ve Ara yüz enjeksiyonudur. Bir interface uygulama tekniği olarak bilinen Ara yüz enjeksiyonu, bağımlılıktan müşteriyi kurtarmaya çaba harcamaktadır.
Dependency Injection Nasıl Uygulanır?
Dependency injection tekniği, yazılım mühendisliğinde büyük önem taşımaktadır. Kullanıcıyı servis bağımlılığından korumayı amaçlamaktadır. Cep telefonu örneği verecek olursak, sistem, yazılım bağımlılık sevmez, metoduyla çalışmaktadır. Bu nedenle de bağımlıktan kurtaracak yeni yazılımlar gerekeceği gündeme gelmektedir.
Dependency injekction Avantajları;
- Bağımlılık DI tarafından kullanılarak kazan plakası olarak tanımlanabilecek kodlar üretmek,
- Birim testleri formülasyonu,
- Gevrek kuplaj olarak bilinen temel formül üretmek,
- Uygulama tekniğinin kolaylaştırılmasıdır.