EğitimAzat Etmek Ne Demek? TDK'ya Göre Azat Etmek Ne Anlama Gelir?

Azat Etmek Ne Demek? TDK'ya Göre Azat Etmek Ne Anlama Gelir?

11.03.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:

Azat ve azat etmek terimleri kitaplardan okunan ve daha çok kullanımı eskiye dayanan ifadeler arasındadır. Bu kelimeler, ne anlama geldiği ve ne mana üzerine söylendiği merak edilen kelimeler arasında bulunmaktadır. Bizlerde bu yazımızda azat kelimesinin anlamı ile azat etme ifadesinin detaylarını derledik.

Azat Etmek Ne Demek TDKya Göre Azat Etmek Ne Anlama Gelir

Azat kelime manası olarak serbest bırakma anlamına gelirken; kelimenin yanına, etmek fiilinin gelmesi ile bir çeşit birleşik fiil veya deyim haline gelmektedir.

Haberin Devamı

 Azat Etmek Ne Demek

 Azat kelimesi Farsça dil ailesinde geçen bir kelimedir. Bu manada bu ifadenin Farsça kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Türk Dil Kurumu hem azat kelimesini hem de azat etmek ifadesini ayrı ayrı açıklamıştır. Serbest bırakılmış olan bir unsuru ifade etmek için bu kelime kullanılmaktadır.

 TDK'ya Göre Azat Etmek Ne Anlama Gelir?

 TDK, deyimler ve birleşik fiiller başlığı altında bu ifadeye yer vermiştir. Salıvermek veya serbest bırakmak anlamlarında kullanılan bu ifade azat eylemek şeklinde de kullanılmaktadır. Daha eskilerde ise bir köle ya da cariyenin artık himayesi altında bulunduğu kişiden serbest bırakılması durumlarında kullanılmıştır.